От известно време се знае за новия проект на режисьора Куентин Тарантино – филм за серийния убиец Чарлз Менсън, който почина наскоро в затвора.

Вече е ясно и че Тарантино е поканил Брад Пит да участва във предстоящата да излезе на екран продукция, заедно с обявения по-рано Леонардо Ди Каприо

Двамата големи актьори заедно през 1995 г.

Режисьорът разкри и името на филма: „Once Upon a Time in Hollywood“ или на български език – „Имало едно време в Холивуд“.

„Сони Пикчърс“ описват лентата като „история, която се случва в Холивуд през 1969 г. в разгара на хипи движението“. Двамата главни герои са Рик Далтън (Ди Каприо), бивша звезда от телевизионни уестърн сериали, и неговият дългогодишен дубльор и каскадьор Клиф Бут (Брад Пит). Двамата се опитват да намерят отново успеха в Холивуд, но Рик има една много известна съседка Шарън Тейт.

Шарън Тейт

Има слухове, че режисьорът е поканил Марго Роби за ролята на актрисата Шарън Тейт, която бе убита през 1969 г. Тейт е бременна по време на нападението и заедно с още четирима души, нейни гости, са брутално заклани от членове на култа „Фамилията“ с гуру Чарлз Менсън. Това става в дома, който Тейт споделя с Роман Полански. По това време режисьорът отсъства от страната.

Марго Роби

Куентин Тарантино вече е работил в свои продукции и с двамата обявени актьори. Ди Каприо игра в неговия „Джанго без окови“ от 2012, а Брад Пит ни забавлява в „Гадни копилета“ от 2009.

Премиерата на „Имало едно време в Холивуд“ е насрочена за 9 август 2019 – точно за 50-годишнината от убийството на Тейт.

Тарантино споделя в изявление:

Работил съм по сценария 5 години и живея в района на Лос Анджелис почти през целия си живот, включително и през същата 1969-а, когато бях седемгодишен. Разказвам с голямо вълнение тази история за Лос Анджелис и онзи Холивуд, който вече не съществува. И няма как да не бъда изключително въодушевен от динамичното сътрудничество между Ди Каприо и Пит като Рик и Клиф.

Очертава се изключително звезден филм.

Тарантино и Брад Пит

Тарантино и Леонардо Ди Каприо

редактор: Виктор Иванов

Вижте още: РОБЪРТ ДЕ НИРО И АЛ ПАЧИНО отново заедно, заради СКОРСЕЗЕ