Според критиците, работата на Дейвид Линч е абсолютно неразбираема, трудна за гледане, невъзможна за преразказ и т.н. Марк Лоусън от The Guardian коментира „Туин Пийкс“ от 2017 така: „Пълно с гиганти, джуджета, чудовища и призраци, „Туин Пийкс“ много прилича на съвременна приказка, написана на LSD,  и след това преписана от ЦРУ.“

Режисьорът Линч е прословут с това, че винаги прави нещата според собствената си извратена представа за тях и не се съобразява с критики и чужди мнения и именно това го прави гениален:

Започнах да опознавам нещата не чрез разума и интелекта, а чрез интуицията. Киното е език, който може да описва големи и абстрактни неща. И понеже не съм добър с думите киното стана мое спасение. Защото в него има не само диалози, но и музика, звукови ефекти и най-вече прекрасни картини. Всичко е отворено към интерпретация. Всеки филм е специфичен. Прекрасно е да видиш нещо и да го доизмислиш с ума си. Както е с филмите, така е и с любовта. Нещата са вълнуващи, когато има абстракции.

Светът е объркан, следователно и филмите трябва да бъдат такива. Хората се боят от онова, което не разбират. Когато го опознаят по-добре чрез медитацията или чрез интуицията си, гледайки един филм, се доближават до него. И стават много по-силни и самоуверени. Това искам да постигна с моите така наречени екранни кошмари, които създавам с интуиция много повече, отколкото с разум.

През 1991 година Лора Палмър ни обеща, че ще се видим отново след 25 години, и Дейвид Линч удържа на думата й. Как изглеждат любимите ни герои днес:

Лора Палмър/ Шерил Лий

Шели Джонсън-Бригс/ Медхен Еймик

Одри Хорн/ Шерилин Фен

Боби Бригс/ Дана Ашбрук

Джеймс Хърли/ Джеймс Маршал

Дейл Купър/ Кайл Макклоклан

Вижте още: И ПОПАДНАХМЕ В ГРАД, НАРЕЧЕН ТУЙН ПИЙКС

ВИНАГИ СЪМ БИЛА ЗА ОРИГИНАЛНАТА, А НЕ ЗА КЛИШИРАНАТА КРАСОТА – ИЗАБЕЛА РОСЕЛИНИ

Мразя завършеците. Просто ме отвращават – САМ ШЕПЪРД