Заснет за период от 18 месеца, проектът на италианския фотограф Габриел Галимберти „Историята на играчките“ съдържа снимки на деца от цял ​​свят с техните най-важни притежания. Галимберти изследва универсалността на децата сред многообразието на безбройните кътчета по света:

На тази възраст те са почти еднакви; просто искат да играят. 

От това приключение Галимберти установява, че децата в по-богатите страни са по-властни по отношение на играчките си и че им е нужно време, преди да позволят на други да играят с тях (което фотографът прави предварително, преди да пристъпи към снимането), докато в по-бедните страни, децата много по-лесно и бързо си взаимодействат, дори ако притежават само две или три играчки.

Фотографът открива и прилики във функционалните и могъщи защитни сили на играчките, които техните горди собственици ни показват. Те отразяват света, в който всяко дете се е родило. Икономическият статус и всекидневният живот засягат видовете детски играчки, от които те се е интересуват. „Историята на играчките“ не само умилява и забавлява, но в действителност е и интересно антропологично изследване.

Чива от Малави

Стела от Италия

Павел от Украйна

Арафа и Аиша от Занзибар

Цун Зи от Китай

Бетсайда от Хаити

Орли-Браунсвил от САЩ

Ботле от Ботсвана

Уачарапом от Тайланд

Алесия от Италия

Норден, Мароко

Джулия от Албания

Кейнор, Коста Рика

Шаира от Индия

Тангавизи от Кения

Вижте още: СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МИНИМАЛИЗМА