Белите мечки са сред най-древните животни на планетата, оцелели до днес. Според най-нови изследвания те са се появили на Земята преди повече от 600 000 години.

Полярната бяла мечка всъщност не е бяла. Козината й е прозрачна, а илюзията за белия цвят се дължи на отражението на слънчевата светлина. Кожата под козината й е черна.

Тези интелигентни и загадъчни същества винаги са били обект на интерес от страна на учени и изследователи. В суровата и дива пустош на далечния север от наша гледна точка животът им никак не е лек. Трудното намиране на храна често ги изправя пред тежки предизвикателства и изпитания.

Въпреки че е обект на ловуване, при ескимоските народи, като инуитите например, бялата мечка е почитана и уважавана като разумно същество и е считана за свещена.

Обикновено, когато виждате полярни мечки, те се разхождат сред заснежените арктически пейзажи. Но през летните месеци тези величествени животни мигрират на юг – и, както се доказва от тези очарователни снимки, от време на време в полета с ярки розови диви цветя.

Канадският фотограф Денис Фаст завладява с тези зашеметяващи снимки близо до залива Хъдсън в Северна Канада в провинция Манитоба.

Вижте още: ТЕ СА КРАСИВИ И ГО ЗНАЯТ!