Остават броени дни до завръщането на Туйн Пийкс. Откакто през 2014 година стана известно, че зрителите отново ще видят любимите си персонажи, се появяват много фалшиви новини и предположения каква тайна ще ни разкрие новия сезон.

Режисьорът Дейвид Линч е посъветвал всички членове на екипа да пазят пълна тайна и да не издават детайли. Единствения вълнуващ факт, който споделя, изправя почитателите на нокти и ги потапя само с няколко думи в мрачната и странна атмосфера на малкото градче:

Ние изкачихме планината. И когато прехвърлихме върха, навлязохме в дълбока гора. Докато вървяхме известно време между дърветата, те започнаха да изтъняват.. и попаднахме в град, наречен Туйн Пийкс.

Смесицата от мистерии и странности в сериала го прави хит през 90-те години. Преплитат се различни жанрове, като се тръгне от неразгадаемото убийство на Лора Палмър и се стигне до нереалната като съновидение свръхестествена история.

В нея са замесени Дамата с дънера, която разнася парче дърво и го използва за връзка със свръхестествени сили и  странникът Боб, който и до днес плаши вече порасналите от 90-те деца и който се появява броени пъти в сериала, но остава един от запомнящите се персонажи. Обвитото в планинска мъгла градче пази своите тайни ревностно и всеки опит да се получи обяснение на случващото се води до още повече неизвестни.

Детайли от новия сезон могат да бъдат открити и в излязлата наскоро книга “Тайната история на Туйн Пийкс” от другия създател на сериала Марк Фрост. В началото й откриваме, че

загадките са историите, които разказваме на себе си, за да се борим със съпротивата на живота срещу копнежа ни за отговори

Книгата съдържа поверителни документи от разследването на Дейл Купър – стари снимки, изрезки от вестници, изгубена кореспонденция между разследващите. Също както и сериала, книгата провокира читателя да се потопи в ексцентричната история. Мистерията е по-скоро оправдание за странната история и нейните до изящество изпипани детайли.

В новия сезон ще се радваме отново и на невероятната музика на Анджело Бадаламенти. От екипа на сериала споделят, че през 90-те години качеството на звука не е било от най-добрите, но днес ще бъде изчистено и прецизно поднесено, за да подсили още повече влиянието на екранизацията.

Автор: Яница Григорова
Снимков материал: ScreenCrush, www.ign.com

Вижте още: 10 ФИЛМА ЗА СМИСЪЛА НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО