Алис Купър e американeц, рок певец, текстописец и музикант, чиято кариера продължава вече повече от четири десетилетия. Той успешно комбинира хорър филми, водевили, хеви метъл и гаражен рок с концертните си представления, включващи гилотини, електрически столове, фалшива кръв и змии, за да създаде жанр, станал известен като шок рок.

Извън сцената Алис Купър е известен с приятелската си и духовита персона. Той спомага да се изгради звученето и представянето на хеви метъла и е човекът, който „пръв представя хорър имиджа на рок’н’рола и чиито сценични представления трайно трансформират жанра“. Освен музикант, Алис Купър е и филмов актьор, голф играч, ресторантьор и радио водещ на класическото рок предаване „Нощи с Алис Купър“.

За да уплашиш някого, нужно е да бъдеш добър актьор. Но истински трудно е да накараш някого да се смее.

Ако внезапно ви убият – това е прекрасно! Прекрасен рекламен ход.

Рокът е антитеза на политиката. Рокът никога не ляга с политиката в едно легло. Защото, вместо това, да се мисли за политика, усилете по-силно Rolling Stones… или, в краен случай, мен!

В мига, в който стъпваш на сцената, ставаш осем стъпки по-висок.

Всички грешки са просто част от играта, не мислете за тях, просто се старайте колкото може по-бързо да ги поправите.

Това, което повечето хора не разбират, е, че НЛО са на космически туристически маршрут. Ето защо те винаги се срещат в Аризона, Шотландия и Ню Мексико. Друго нещо, което трябва да се има предвид е, че и трите дестинации са добри места за игра на голф. Така че има някаква връзка между извънземните и голфа.

Когато вярвате в Бог, трябва да вярвате във всемогъщия Бог. Той не е само Бог, Той е всемогъщият Бог и Той има пълен контрол над живота на всеки. Дяволът, от друга страна, е истински герой, който се опитва чрез всякакви трудности да разкъса живота ви.

Никога не съм се подигравал на религията. Религията е нещо, с което дори не искам да се забърквам, защото наистина се страхувам от отварянето на облаците и от ударите от светкавици.

О, аз обичам да лъжа. Това е едно от любимите ми неща в света, особено хората от пресата.

През целия си живот има четирима души, от тези, които съм срещал, които са истински оригинални хора. Другите трима бяха Граучо Маркс, Джим Морисън и Пабло Пикасо.

редактор: Марина Аврамова

Вижте още: НЕ СЕ СРАМУВАМ ДА СЕ ОБЛИЧАМ КАТО ЖЕНА, ЗАЩОТО НЕ МИСЛЯ, ЧЕ Е СРАМНО ДА БЪДЕШ ЖЕНА – ИГИ ПОП