Нейните истории често са пример за подражание или грешки, от които да се учим. Истории за стойността на приятелите ни, връзките, в които се впускаме с главата напред, и тези, от които бягаме, кога е добре да си купиш поредния чифт обувки и кога имаш нужда от още един коктейл.

„Сексът и градът“ е сериалът, който направи Сара Джесика Паркър световноизвестна, а героинята й Кари Брадшоу се превърна в символ на модерните жени по цял свят.

Мъжете, които са много красиви, никога не са добри в леглото. Просто никога не им се е налагало да бъдат.

Oблечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

В живота на неомъжената жена има три важни първи неща – първият път, когато правиш секс, първият добър секс и първото посещение в апартамента на мъжа, с когото ходиш.

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти… И ако си голям късметлия… са на един полет разстояние.

Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.

Знам как да задоволя един мъж. Просто му давам цялата власт.

Единственото нещо, което съм правила в кухнята, е безпорядък. И няколко малки пожара.

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Нормалното е по средата между онова, което искаш и това, което получаваш. Понякога имаме нужда от второ мнение – за някоя болест, имот, мъж.

Може би мъжете са дрога. Понякога те карат да се чувстваш ужасно, но понякога ти помагат да летиш.

Когато си млада, целият ти живот е в преследване на забавленията. След това порастваш и се научаваш да бъдеш предпазлива – може да си разбиеш главата или сърцето. Оглеждаш се преди да скочиш и понякога не скачаш, защото не винаги има кой да те хване, а в живота няма предпазна мрежа. Кога престана да бъде забавно и стана опасно?

Явно човек има определено количество сълзи, което може да пролее за определен мъж. Аз отдавна пролях моите… Може би нашите грешки са това, което изгражда нашата съдба.

Когато мъжете направят първата крачка, това се счита за романтично. Когато жените направят първата крачка, това се счита за отчаяно или психарско.

Вселената не винаги играе честно, но има добре развито чувство за хумор.

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Търся любов. Истинска любов. Абсурдна, всепоглъщаща, да не можем да живеем един без друг, такава любов.

Преди да си необвързан означаваше, че никой не те иска. Сега означава, че си красив, секси и имаш нужда от време да решиш какъв искаш да е животът ти и с кого да го прекараш.