Фронтменът на Nine Inch Nails е роден на 17 май 1965 г. в Мърсър, Пенсилвания. Едва петгодишен Трент Резнър започва да свири на пиано на 5 години и показва забележителен талант. В гимназията усвоява още саксофон и туба. След като се дипломира изучава компютърно инженерство в колеж.

След завършването си свири в няколко групи, намира си работа в Right Track Studio като момче за всичко, където собственикът му разрешава да го използва, когато е затворено.

Там записва и първите парчета от дебютния си албум, след което създава своя индъстриъл метъл група, която нарича Nine Inch Nails, в която е основен продуцент, певец, музикант, автор на текстовете и в общи линии единствен официален член. За концертните изпълнения на групата му оказват помощ избрани от него музиканти.

Записва 16 студийни албума. В края на миналата година издаде и най-новото ЕР на Nine Inch Nails „Not The Actual Events“.

Очаква се да видим Трент Резнър и в новите серии на Туин Пийкс, където играе заедно със съпругата си Mariqueen Maandig Reznor, вокал в групата „How to Destroy Angels“.

редактор: Марина Аврамова

Вижте още: БЬОРК: ЛЮБОВТА ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ СМЪРТТА

ЖИВОТЪТ Е КРАТЪК И Е ДОБРЕ ДА ИЗВЛЕЧЕТЕ МАКСИМУМА ОТ НЕГО – ГУЕН СТЕФАНИ

ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЛЮБОВ ЩЕ ТЕ УБИЕ – БРАЙЪН МЕЙ