Китайците винаги имат с какво да ни изненадат. При тях можете да откриете неща, които няма да намерите в никое друго кътче на света.

Bright Side са направили малка колекция от причудливости, за които повечето от нас дори не са и чували.

Цели акули и крокодили се продават във Валмарт

Въпреки факта, че хората ядат само някои части от тези животни, няколко китайски магазина са забелязани, да ги продават цели, при това с отворени усти.

Полицейските кучета са сменени с гъски

В определени райони на страната китайската полиция използва гъски като алтернатива на кучетата. Те казват, че птиците имат нужното отлично виждане и агресивно поведение.

Живи раци, продавани във вендинг машини

Някои китайски градове разполагат с вендинг машини, инсталирани в метростанции, които продават живи раци в пластмасови кутии, държани при постоянна температура от 5 градуса.

Проблеми със задръстванията

Ако сте заседнати в задръстване, можете да се обадите на услуга, която ще изпрати двама души. Един от тях ще се погрижи за вашата кола, а другият ще ви отведе на мотор.

Teabucks: копие на Starbucks

Teabucks е китайска верига от чайове, създадена в образа на американския Starbucks. Те предлагат различни видове топли и студени чайове.

Компаниите опасват с мрежи около сградите си, за да предотвратят самоубийствата на служителите

Понякога фирмите инсталират защитни мрежи покрай общежитията на служителите, за да предотвратят опитите за самоубийство.

Фантомни сватби

Някои хора крадат и продават трупове за хиляди долари на семейства, които организират бракове за своите мъртви неомъжени млади роднини.

Консервиран въздух

Поради високите нива на смог в цялата страна, китайските магазини продават бутилки свеж въздух в няколко различни вкуса.

Ферми за хлебарки

Инсектите се отглеждат и се използват в китайската медицина. Това е процъфтяващ бизнес, доказан като чудесна инвестиция, от която могат да се извлекат много пари в наши дни.

Призрачни градове

Китайският бързо развиващ се жилищен пазар доведе до появата на призрачни градове и молове в цялата страна.

Каменна гора на 270 милиона години

Това е обект на ЮНЕСКО, един от обявените за световно наследство, с масивни каменни образувания, датирани на 270 милиона години.

Жители, отказали да се преместят заради ново строителство

„Къщите на нокти“ са домовете на жителите, които отказват да се преместят от своето място, така че строителните работници са принудени да оставят сградите недокоснати, като ги заобикалят.

Хора, облечени с пижами на обществени места

За разлика от другите страни, хората в Китай често избират да останат по пижама, дори когато се разхождат по улиците.

Армия, в която с удоволствие ще се присъедините

Въпреки че жени, които служат в армията, са нормално нещо за много страни, китайската армия е прословута с красотата на жените, носещи униформа.

По материали на brightside.me

Вижте още: Шокиращите жилища-ковчези в Хонг Конг