Още преди да влязат в Locanda La Gelsomina , гостите разбират, че този старомоден семеен хотел не може да се побере в никакви рамки. Сгушен в историческата местност Birgu, сградата се намира на върха на една от най-високите точки на острова.

Този малтийски град има корени, които стигат до финикийската епоха, докато самата градска структура датира от 1550-те. Тя все още има проста фасада, която напомня за нейното възрожденско наследство, което прави този хотел задължително място за посещение както за историци, така и за архитектурни фенове.

Впечатляващата колекция от декоративни предмети, антики и мебели ни отвеждат на интересно пътуване из Далечния изток. Елементите от Монголия или Тибет се състоят от древни архитектурни закачки, но можете да се насладите  и на традиционния малтийски дизайни.

Всичките четири апартамента имат отличителни индивидуалност и чар.

Можете да откриете скъпоценни камъни из ръчно изработените плочки и най-различни луксозни платове. Стените са каменни, гредите са дървени, а килимите – ръчно тъкани. Елегантни мебели и обикновени, селски акценти допълват завладяващия духа чар.

Три от четирите апартамента осигуряват достъп до открити пространства. Те включват Zen-подобна тераса и тераси с изглед към хоризонта на града.

редактор: Марина Аврамова

Вижте още: Къщите-лодки на река ФУЧУН