Според Чък Паланюк: „Марк Ярм е създал Евангелието на грънджа. Четиво, съживяващо белезите по тези от нас, които все още имат замъглени спомени от онази ера.“ ‌

Марк Ярм (няма нищо общо с Марк Арм от Mudhoney) отделя три години за интервюта, за да разкаже цялата история на грънджа.

От основаването на Green River, Soundgarden и Melvins, ранните години на фензина Sub Pop, смъртта на Андрю Ууд, през колосалния успех на Nirvana и Pearl Jam, медийния балон, самоубийството на Кърт Кобейн, до тъжните последни години на Лейн Стейли и слизането на жанра от голямата сцена. Самият Ярм казва:

Това е книга за грънджа. Дума, която е мразена, но и добре използвана от много хора от Сиатъл. Ще прочетете думите на над 250 музиканти, продуценти, мениджъри, директори на звукозаписни компании, журналисти, публицисти, собственици на клубове и роудита. Хора, които са участници и свидетели в забележителна епоха в рокендрола. Надявам се, че техните истории – глупави, забавни, дълбоки и шокиращи – ще окажат същото емоционално въздействие върху вас, каквото оказаха върху мен.

Книгата можете да поръчате Тук.

Вижте още: „SLIVER“ Е МОЖЕ БИ НАЙ-ИСКРЕНАТА ПЕСЕН, КОЯТО НЯКОГА СМЕ ЗАПИСВАЛИ – КЪРТ КОБЕЙН

АКО НЕ МОГА ДА СЪМ САМ, ПО-ДОБРЕ Е ДА СЪМ МЪРТЪВ – ЛЕЙН СТЕЙЛИ

И също като Крис Корнел, умираш сам на пода в банята си…