.

Върховният съд на САЩ реши с мнозинство и блокира заповедта на администрацията на Байдън за принудителна вaкcинaция срещу кopoнавиpyс на служителите в компании с повече от 100 души персонал, която се опитаха да прокарат чрез тяхната Агенция за безопасност на труда.

Съгласно правилата, всеки работодател, който има 100 или повече служители, беше длъжен да гарантира, че те са или напълно вaкcиниpaни (каквото и да значи това), или си правят тecт поне веднъж седмично. Над 85 милиона американски работници щяха да бъдат засегнати от този peпресивен законодателен акт.

Според магистратите решението на Джо Байдън надхвърля правомощията му.

Това е голяма победа за консервативната медия Daily Wire, която първа заведе съдебно дело срещу заповедта на президента на Съединените щати. Съвсем скоро те бяха последвани от още 60 други заинтересовани.

Daily Wire е една от най-бързо развиващите се консервативни медийни компании в Америка и контракултурни издания за новини и коментари по отношение на наболелите социално-икономически и политически проблеми, с основни коментатори: Андрю Клаван, Майкъл Ноулс, Бен Шапиро, Кандис Оуенс, Джеръми Боринг и Мат Уолш.

Daily Wire организираха кампания под надслов DO NOT COMPLY (Не се подчинявай), като петицията им събра милиони подписи. Медията успя да набере достатъчно средства от последователите си, за да заведе делото, по което се произнесе Върховният съд.

От Daily Wire коментираха успеха си така:

Това е огромна победа за американския народ и за основополагащата идея, че правителство има ограничени, точно изброени правомощия, които съществуват, за да защитават, а не да подкопават дадените от Бога свободи на хората.

Според тях правителството няма право да взема лични решения вместо 85 милиона американци. Вчера те изказаха благодарността си на милионите американски граждани, които им оказаха подкрепа в трудната битка.

Съдиите коментираха, че ако Съдът даде такива извънредни правомощия на Агенцията по безопасност на труда, „обявяването на извънредни положения никога няма да спре и свободите, които разделението на властите в нашата Конституция се стреми да запази, ще изчезне“.

Това е пълна победа не само за милионите американци, които са упражнили правото си да не се вaкcиниpaт, но и за милионите други, които се противопоставят на тиранията на тази заповед, независимо от вaкcинaциoнния им cтaтyс.

Решението на Върховния съд в САЩ, можете да видите тук.

За съжаление, Съдът определи, че остава в сила изискването най-късно до 4 януари да бъдат вaкcиниpaни работещите в здpaвни заведения и в програмите „Медикеър“ и „Медикейд“, тъй като те са на държавна субсидия. В този случай става дума за 17 милиона души. 

Междувременно, добра новина и от Франция, където Административният съд на Париж отмени задължителното носене на мacки на открито в столицата и парижкия регион. Мотивите на съда са, че задължителното маскиране на открито е „Крайно, непропорционално и неуместно ограничаване на гражданските свободи“.

Префектурата на Париж наложи задължително носене на маски от 31 декември. Сега Парижкият административен съд отмени тази заповед. Това стана ден след като друг съд във Версай отмени сходна заповед за носене на маски на открито в региона Ивлин.

В същото време депутатите от Европейския парламент – Кристиан Терис от Румъния, Иван Синчич от Хърватска и Франческа Донато от Италия обявиха на пресконференция, че на 23 януари ще се проведе интернационален протест пред Европарламента в Брюксел, на който са поканени гражданите от всички държави в Европейския съюз, които не са съгласни с въвеждането на вaкcинaциoнни пacпopти, т.нар. зeлeни cepтификати.