.

Лени Кравиц е американски певец, музикант, продуцент и актьор, роден в Ню Йорк през 1964 г. От малък е потопен в света на музиката, вдъхновен от величия на джаза като Дюк Елингтън и Сара Вон.

След преместването си в Лос Анджелис, Лени изгражда успешна музикална кариера, съчетавайки рок, соул, фънк, реге, фолк и балади. Печели 4 поредни награди „Грами“ за най-добър мъжки рок вокален изпълнител, а песните му се превръщат в световни хитове.

Кравиц е не само талантлив музикант, но и мултиинструменталист, свирейки на китара, бас, барабани, клавиши, перкусии и пиано. Енергичните му изпълнения на сцена и завладяващите му видеоклипове го превръщат в истинска икона.

Освен музикалната си кариера, Кравиц се изявява и като актьор в холивудски продукции. Той е и успешен дизайнер на интериори и дрехи.

Днес, в началото на шестото си десетилетие, Лени Кравиц е не само музикална легенда, но и вдъхновение за поколения. Неговият 12-и студиен албум „Blue Electric Light“, излязъл през 2024 г., е доказателство за неуморния му творчески дух.

Лени Кравиц е емблема на рок енд рола, съчетавайки талант, стил и неугасима страст към музиката.

Моята история е поредица от песни, между които съществува магическа връзка. Никога досега не бях осъзнавал естеството на тази връзка, докато не започнах да пиша. Чак тогава магията подейства. Животът ми е основан на противоположности. Черно и бяло. Юдаизъм и християнство. „Джексън Файв“ и „Лед Цепелин“. Приел съм, че душата ми е зодия Близнаци. Извличам най-доброто от нея. Обожавам я. Ин и ян се смесват в сърцето и в съзнанието ми, осигуряват необходимия баланс, подхранват любопитството ми, дават ми усещане за спокойствие и лекота.

Аз съм също толкова бял, колкото и черен, и съм също толкова руски евреин, колкото съм и западноиндиец.

Любовта, креативността и възможностите витаят във въздуха. Вземете ги и направете своето.

Любовта е най-мощната енергия, която съществува.

Винаги съм говорил за мир и любов, дори когато бях дете. Така съм израснал в семейството си.

Случвало се е да срещна точния човек в неправилния момент. Може да не е правилното време, но трябва да направих така, че нещата да се случат. Невинаги човек получава втори шанс.

Времето е невероятно нещо. Има толкова малко от него, когато закъснявате, и толкова много, когато чакате.

Възрастта е само число, което не означава нищо. Мога да намеря уморен двадесетгодишен „старец“. И по същия начин мога да намеря човек в деветото десетилетие, който да излъчва живот и здраве. Така че всичко опира до това кой си. Всичко опира до духа.

Спомням си, че разговарях с дядо ми, когато беше над деветдесет. Той често казваше: „Все още се уча как да живея, имам още много работа“. Той беше мъдър човек, защото знаеше, че трябва да се научиш да живееш до последния си дъх.

Следващият дъх никога не ти е гарантиран.

Дядо ми ме научи, че всичко, което умът ви може да измисли, можете да го имате. Това е реалността.

Животът ми е идеален, защото го приемам такъв, какъвто е.

Да бъдеш свободен е състояние на ума.

Бог е любов и ако си готов, той винаги е готов.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: В ПЪЛНА ТЪМНИНА САМО ЗНАНИЕТО И МЪДРОСТТА НИ ОТЛИЧАВАТ – ДЖАНЕТ ДЖЕКСЪН