.

Понякога имаме нужда да чуем едно нещо няколко пъти, от няколко човека и по няколко различни начина, докато то достигне до нас. Случвало ви се е, нали?

10-те истини, които влизат в този списък са едни от тези неща – житейски уроци, които всеки от нас е научил преди много години и които му се напомнят всеки ден, но по някаква причина често ги забравяме.

Средната продължителност на живота е сравнително кратка

Дълбоко в себе си знаем, че животът е кратък и че смъртта ще застигне всички ни рано или късно и все пак продължаваме да се изненадваме, когато се случи на някого.

ЖИВЕЙТЕ ДНЕС!

Не игнорирайте смъртта, но и не се страхувайте от нея. Страхувайте се от това, че може и да не изживеете живота, който сте искали, заради страха си от действие.

Смъртта не е най-голямата загуба в живота. По-голяма загуба е, когато в нас умира нещо, докато все още сме живи.

Бъдете смели! Имайте кураж! Страхувайте се, но направете следващата крачка!

Ще живеете само този живот, който сами си създадете

Вашият живот е само и единствено ваш. Другите ще се опитват да ви влияят, но не могат да решат вместо вас. Могат да разговарят с вас, но никога няма да стъпят във вашите обувки.

Затова се уверете, че сте поели по пътя, който сте жадували и който сте избрали.

Не се страхувайте да го променяте, когато видите, че не сте щастливи.

Запомнете, че винаги е по-добре да сте на най-ниското стъпало на стълбата, която искате да изкачите, отколкото на върха на стълбата, на която не искате да бъдете.

Бъдете продуктивни и търпеливи! Запомнете, че търпението не е само чакане, а способността да работим здраво за нещата, в които вярваме.

Това е вашият живот и той е изграден единствено от вашите решения. Направете така, че действията ви да говорят повече от думите ви.

Това че сте заети, не означава, че сте продуктивни

Заетостта не е добродетел, нито е нещо, което си струва голямо уважение.

Много от нас имат срокове и задължения, които ги държат заети почти непрекъснато, но това не означава, че действително правим нещо за себе си.

Трябва да се научим да отказваме, когато се наложи. В днешно време заетостта невинаги означава, че сме продуктивни.

Просто се огледайте! Заетите хора надвишават броя на продуктивните – при това доста.

Те непрестанно бързат, отиват от място на място, закъсняват. Тичат за среща, за конференция, имат уговорка някъде и вечни ангажименти. Почти никога не им остава време за семейството, а графиците им са заети единствено от срещи, свързани с работа.

Те са като хамстери, въртящи се на колело в клетката си. Въпреки че понякога това, че сме заети, ни кара да се чувстваме по-живи от всякога, това чувство не остава задълго.

Ще дойде ден, независимо дали утре или на предсмъртното ни легло, когато ще съжаляваме за всичко това и ще ни се иска да сме прекарвали повече време с близките и семейството си.

Преди успеха винаги има някакъв провал

Повечето грешки, които правим, са неизбежни. Научете се да си прощавате.

Не е проблем, когато допускаме да сгрешим. Проблем е, когато никога не се поучаваме от грешката.

Ако се страхувате прекалено много от проблема, то едва ли ще можете да направите необходимото, за да успеете.

Ключът към успеха в този случай е да се „сприятелите“ с провала. Искате да знаете каква е разликата между професионалиста и начинаещия?

Професионалистът е направил много повече грешки от новака. Зад всяко величествено постижение стоят хилядите неуспехи, които са били преживяни преди него.

Запомнете, че само защото нещото, което искате, не се случва сега, не означава, че няма да се случи никога.

Мисленето и действието са съвсем различни неща

Успехът никога не идва, докато стоим на една пейка и мислим за него. Ние сме това, което правим, а не това, което мислим, че искаме.

На практика знанието е излишно, когато няма действие. Добрите неща не се случват на онези, които чакат – те се случват на онези, които работят и се стремят към постигане на целите си.

Запитайте себе си кое е най-важно за вас и се снабдете с куража да го направите, след като си дадете отговор.

Запомнете, че ако чакате момента, в който ще сте готови на 100%, то ще останете само с чакането.

Не се нуждаете от извинение, за да простите

Животът става много по-лесен, след като се научим да приемаме всички извинения, които никога не сме получили. Трябва да сме благодарни за всяко преживяване – отрицателно или положително.

Когато се научим да правим това, ще видим, че ако миналото ни преследва, но ще бъде спънка за всички наши успехи занапред.

Прошката е обещание – което даваме на себе си. Обещаваме си, че повече няма да държим непроменимото миналото в сегашния момент.

Някои хора просто не са подходящи за нас

Ние сме толкова добри и щастливи, колкото хората, с които си позволяваме да бъдем обградени.

Бъдете достатъчно смели, за да се отдръпнете от хората, които ви карат да се чувствате зле.

Трябва да прекъснете всички връзки с хора, които не ви позволяват да се чувствате точно толкова удивителни, колкото сте.

По света има толкова много „правилни“ за вас хора, които биха ви зареждали с енергия, биха ви вдъхновявали и биха извадили най-красивите ви черти на показ. Единствено за тях си заслужава да се борите.

Никой не е длъжен да ви обича – това е ваша работа

Важно е да се държим добре с околните, но е още по-важно да се държим добре със себе си.

Наистина трябва да се обичате, за да постигате нещата, които искате в живота си. Уверете се, че не гледате на себе си през очите на онези хора около вас, които не ви ценят.

Знайте цената си, дори някой друг да не я вижда. Позволете на някой да ви обича – такива, каквито сте. Позволете този някой на първо място да бъдете самите ВИЕ.

Това, което притежавате, не ви определя

Материалното е просто материално и нищо повече. То не ви определя като човек.

Повечето от нас могат да живеят с много по-малко неща, отколкото си мислят. Добре е да си го напомняме често, особено в днешното консуматорско общество, в което живеем.

Трябва сами да си създадем наша лична култура. Не гледайте телевизия, не четете всяко списание и не „консумирайте“ всичко от новините.

Научете се да запълвате времето си със значими неща. Много често не сме достатъчно оценени, заради това, че „нямаме“ някои неща. Ето защо чуваме – „Вземи диплома, намери си работа, купи си кола, купи си дом, продължавай да имаш“.

И това е тъжно, защото някой ден ще се събудим и ще осъзнаем, че сме били измамени. Всичко, от което имаме нужда и ума и ръцете ни – изпълнени със смелостта и страстта, която ни е нужда.

Не е необходимо да имаме тези неща, за да впечатляваме другите. Те са просто материални неща, които си заминават така, както са се появили при нас.

Всичко се променя – всяка секунда

Приемете промяната и разберете, че всичко се случва поради някаква причина. Невинаги тя е очевидна, но в крайна сметка ще си заслужава.

Това, което имаме днес, може да е онова, което „имахме“ утре. Никога нищо не се знае.

Нещата се променят и много често тази промяна се случва спонтанно. Хората и обстоятелствата идват и си отиват.

Животът не спира за никого. Той се променя и се движи със скоростта на светлината – и то всеки ден.

Независимо колко добра или лоша ще е ситуацията, тя ще се промени. Това е нещото, на което можете да разчитате.

Затова, когато животът е добър – насладете му се. Не търсете нещо по-добро всяка секунда.

Щастието никога не идва при онези, които не оценяват това, което имат, когато го имат.

източник: lifestyle.framar.bg