Ние не дължим нищо на никого и никой не дължи нищо на нас… Ако правим нещо за другия, то е продиктувано само от личното ни разбиране за щедрост и доброта!

Живеем във времето на големите претенции. Смятаме, че красиво поддържаната обвивка задължава мъжа, да я купи. И колкото по безупречна е тя, толкова по висока цена поставяме. Но скъпи дами, ние се превръщаме в продукт със срок на годност. Мъжът не е длъжен да ни купува!

Да ни прави скъпи подаръци, за да заслужи любовта ни, не е длъжен да има лъскава кола, за да ни впечатли и да му обърнем внимание, да излезем с него на вечеря, която отново да е в много скъп ресторант. Той би могъл да направи това, като израз на обожание, уважение или просто желание да ни зарадва.

А ако не може да го направи, заради затруднение, защото най силните и успели мъже познават затрудненията, тогава той може просто да ни заведе на вечеря под откритото небе, осветена от ярките звезди и да ни подари сърцето си! Без шампанско, но с мирис на ранно юлско лято…

Притиснат до стената на съвременните порядки и изисквания, мъжът скрива личното си съкровище, онова което всъщност е ценно. И някъде в него се появява тревожния въпрос: “ Мен бива ли ме? Тя дали наистина харесва мен или онова което трябва да и давам?“‘

Мъжът не е длъжен да ни издържа, докато се разхождаме по моловете и салоните за педикюр. Вечер той се прибира уморен, а ние искаме внимание, секс, забавление… Само защото сме красиви кралици!

Но знаете ли каква всъщност е функцията на жената – КРАЛИЦА!

Тежка е короната. Жената кралица е силна жена, тя може да се справя и сама, а може да бъде и опората, когато мъжът има нужда от опора.

Тя е тази, която събужда и провокира силата, градивността и стремежа към върховете в мъжа, но не като иска, не като го сравнява с друг привидно по-успял! А като вярва в своя избраник, като му се възхищава, като се интересува от това което е важно за него.

Когато е благодарна! Мъжът има нужда да знае, че жената цени усилията му времето, чувствата. Жената – КРАЛИЦА е приятел, половинка, която участва наравно в победата на мъжа! Тя е любима, но и майка, тя е неговия свят. Едно от най – красивите неща е в това мъж да подари света си на една жена, да я допусне, да я превърне в муза, в довереница, в другата част от себе си! 

Разбира се, че има и мъже, които колкото и да бъдат обгрижвани, обичани и провокирани, си остават едни мързеливци, които нямат стремежи и амбиции, но аз не говоря за тях. Те не ме вълнуват.

Говоря за силните и смели мъже, мъжкарите, които са на изчезване, и от този факт страдаме единствено ние. Най-лошото нещо не е да останеш сам, а да бъдеш зле придружен.

Така че ако ви се случи да срещнете мъж, като този за когото говоря и той е готов да ви подари света си, не го притискайте, не го задушавайте, не го променяйте като използвате слабостта му към вас, просто го Обичайте! И понеже тези мъже също харесват смелите жени, той ще ви превърне в Кралица а себе си ще превърне в Рицар!

редактор: Сияна Велева

Вижте още: Мъжът трябва да си плаща сметките и греховете – МАРТИН СТРАТИЕВ

Когато жената престане да обича, мъжът пропада в своето собствено нищо – НИНА ДЖОРДЖ

Само мижитурките са способни да се гордеят, че са смачкали жена – ДИМИТЪР КАЛБУРОВ