.

Нима не носим всички в себе си и добро, и лошо? И все пак, някои хора определено заслужават да бъдат наречени лоши – те се появяват отвсякъде, много често ненадейно.

Най-лесният начин да срещнем недобронамерени хора е ако сме щастливи, успешни, красиви, влюбени, известни, богати и т.н.

Завистта е там, където е щастието, защото тя не може да живее сама. Ето защо трябва да се пазим и да се научим да познаваме злобата, дори тя да се крие зад чаровна усмивка.

Ето сигналите, които ще ви покажат, че някой е наистина лош. Винаги когато се съмнявате в един човек, просто помислете дали притежава тези качества и ще разберете с какво си имате работа:

Лошите хора се радват на чуждото нещастие

Не е задължително да подскачат от радост когато научат, че имате проблем, но ще усетите, че някак вашето нещастие ги успокоява и те имат нужда да чуят за болката ви.

Не бъркайте тези хора с добри приятели, само защото изглеждат добри слушатели – истина е, че те просто имат нужда да виждат болката в очите на своя „приятел“.

Завистта не е само към вас, тя е към всички. Те завиждат на всеки, който има повече от тях и не могат да приемат, че всеки човек е дарен с различни блага. Лошите хора искат всичко за себе си.

Лошите хора имат една обща черта – те са контролиращи и властни

Тук не става дума за някой, който е загрижен за вас и иска да ви вижда здрав, нахранен, облечен, спокоен, в безопасност и т.н., както вашите родители.

Става дума за човек, който иска всички около него да се съобразяват непрекъснато с неговите настроения, желания, нужди, цели, проблеми, страхове. Често това е маскирано като свръхзагриженост.

Това е човек, който ви кара да се чувствате под напрежение – дали случайно няма да сбъркате без да искате, да го ядосате с „невежеството си“ и тогава да бъдете наказани.

Целта на злия човек е да поеме контрол над вашите чувства и емоции, дори най-дълбоките и интимни мисли, за да ги превърне в негативни, песимистични и меланхолични.

След среща с подобен човек, вие ще се чувствате изтощени, празни, сякаш ограбени.

Преиначават истината, както им е угодно и са изключително прикрити

Нека бъдем честни – всеки лъже. Понякога за нещо дребно, понякога с намерение да спестим на някой болката. Лъжата винаги е лошо решение, но да бъдеш истински лъжец не е решение, а същността на някои хора.

Лъжецът не умее да казва истината. Или за да каже истината, той трябва да положи усилия, точно както един добър човек полага усилия, за да измисли и изрече лъжа.

Лъжецът си измисля толкова много, че историите му се превръщат в неговата фалшива реалност. В тази реалност, умът му се превръща в затворник на лошите му навици и отношение към околните.

Тези хора са безкомпромисни, непрощаващи и отмъстителни

Погледнете начина, по който вашият заподозрян се държи с околните – как постъпва. Умее ли той да прощава, би ли загърбил своя комфорт, за да угоди на другите?

Как реагира той, когато бъде обиден или подразнен, макар и несъзнателно? Вероятно той е жесток и отмъстителен и ви е споделял, че не може да забрави дори най-невинното прегрешение на свой близък.

Често пъти дълго таят омраза в себе си и планират своето отмъщение.

Този човек се чувства избран да наказва останалите, но замислете се – има ли основанието един човек да определя съдбата на другите хора?

Лошите хора са безотговорни

Единственото, което ги интересува е да бъдат добре, без значение какво може да причинят на другите. Ако случайно почувстват някаква вина, веднага ще я пренасочат към друг. Винаги обвиняват другите за всичко случващо се.

Лошите хора не се извиняват, те биха направили всичко, за да ви накарат вие да се извините за техните грешки.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Завистта е омразата към доброто, защото е добро – АЙН РАНД