.

Няма две мнения по въпроса – жените са мистериозни и непредсказуеми създания, които правят живота по-интересен…

Или поне до момента, в който любимата жена изведнъж не си стегне багажа и не реши, че с връзката е свършено, въпреки че до онзи ден се е кълняла, че е влюбена…

Защо обичащите жени си тръгват?

Не могат да разчитат на мъжа до себе си

Дори и свободолюбивите дами копнеят за рамо, на което да се облегнат. Когато са болни, силно разстроени, бременни или в отпуск по майчинство, те имат нужда от подкрепата на любимия.

Ако усещат, че не могат да се разчитат на мъжа до себе си, няма причина връзката да продължава.

Писнало ѝ е да бъде критикувана

Ако един мъж изисква от жена си да бъде в страхотна форма, да изглежда безупречно, винаги да е в добро настроение, да готви уникално, да чисти всекидневно, да не гледа „тъпи сериали“ и да се разбира чудесно с приятелите и майка му… ще остане крайно разочарован!

Няма перфектни хора и е страшно изморително постоянно да се опитваш да отговориш на нечии очаквания.

Не се чувства като Единствената

Нямаме предвид само физическата изневяра. За една дама е важно да знае, че е обичана и че половинката ѝ не се заглежда постоянно по други жени.

Писнало ѝ е той да ѝ няма доверие

… и да се опитва да я контролира! Ако една жена цяла седмица трябва да увещава половинката си да я пусне сама с приятелките ѝ, а после да трябва да отговаря на постоянните му съобщения „Къде сте?“, „С кого си?“, „Какво правите?“, „Какво пиеш?“, тя бързо ще се замисли дали поведението му е нормално.

Ако един от двамата постоянно трябва да се обяснява на другия, това не е признак на здравословна връзка, а показва липса на доверие и мания за контрол. Много малко жени биха искали такъв мъж.

Той е твърде негативен

Ако мъжът е вечно недоволен, никога не иска да пробва нови неща и се присмива на всяка идея на приятелката си, връзката няма да просъществува дълго. Много скоро тя ще си тръгне, защото усеща, че връзката я напряга, а постоянният негативизъм я изтощава.

Ако двамата са от различни светове

В началото на връзката сме толкова влюбени, че понякога не забелязваме колко различни сме всъщност и как изобщо не искаме да общуваме с приятелите на другия или как не можем да понасяме семейството му.

Тъй като семейството, приятелите и хобитата са много съществена част от живота на всеки, е важно двамата да сме съвместими в това отношение.

Той е инфантилен

Тя иска да имат общ дом и деца, той планира как ще ходи на Бали с приятелите си. По цял ден играе компютърни игри и отказва да си намери работа. Сърди се за глупости и иска да получи най-голямото парче от тортата. Всеки сериозен разговор за бъдещето го изнервя… Сигурен признак, че не сте един за друг.

Обратният вариант също е възможен – когато мъжът иска да има деца и да се задоми, а жената осъзнава, че в момента иска да се фокусира върху себе си или не е готова да поема отговорности.

Тя не получава нищо в замяна

Една влюбена жена може да си тръгне, ако ѝ е писнало да дава, без да получава нищо в замяна. Стабилните връзки се градят от двама възрастни, които се подкрепят, готови са на компромиси и са еднакво жертвоготовни за другия.

Не е сигурна какво иска той

Трудно е да разчиташ на човек, който не знае какво иска и няма планове за бъдещето. И няма как да постигнеш нещо сериозно с човек, който постоянно си мени мнението.

Плановете за бъдещето се различават

Той знае какво иска и тя знае какво иска. Проблемът е, че не искат едно и също нещо. Той иска да живее в чужбина, тя иска да остане в родния си град. Тя иска 2 деца в близко бъдеще, той иска да се посвети на кариерата си. Тя иска да обиколи света с една раница на гърба, той си мечтае как ще построи къщата на мечтите си и сега не му е до никакви пътувания…

Понякога срещаме точния човек в грешния момент, но такъв е животът.

източник: 10 причини една жена да напусне човека, когото обича