На много хора им е трудно да разберат как може да имаш платонични взаимоотношения с противоположния пол. Винаги си мислят, че такова приятелство непременно ще доведе до нещо друго. Сещате се до какво…

Е, не е задължително. Истината е, че да имате приятели от противоположния пол носи една нова гледна точка към живота. Едно виждане, за което дори не предполагате, че ви липсва.

Разбира се има редки случаи, когато границите могат да се прекрачат; възможно е единият да има малко по-различни, по-романтични чувства от другия, друг път се консумира повече алкохол и прегръдката за довиждане става по-дълга от нормалното.

Но всички сме големи хора, напълно способни да разпознаваме чувствата на другите и да определяме собствените си граници и никой не трябва да бъде емоционално отговорен за друг, ако се отнасяме с взаимно уважение и по разумен начин.

Като гадже на момиче с много приятели от мъжки пол, мога да кажа, че определено може да е предизвикателство да се опитам да преодолея дълбоко вкоренената си несигурност. Но това е нещо, върху което наистина се заслужава да се работи, защото има някои невероятни предимства, които няма да намерите във взаимоотношенията си с жени, които прикриват себе си под тонове тоалети, аксесоари, бижута и грим. Тези, които те вкарват ежедневно в „Ти си целият ми свят!“

Ето десет добри причини, поради които е страхотно да имате момиче, което да се разбира с момчета в живота ви:

Те ​​имат открит ум

Можеш да говориш с тях за почти всичко. Момичетата, които имат приятели момчета, имат открит ум по отношение на живота, любовта и взаимоотношенията. Тъй като ги бива в платоничните отношения между двата пола, това вече променя отношението им към теб. Техният открит ум мисли ясно и рационално. Те ценят няколко различни гледни точки. Ето защо се заобикалят с добри приятелки и много верни момчета. Повярвайте ми, това е от огромна помощ, когато се опитваш да вземеш сериозно решение.

Когато се появят препятствия във връзката, те ще се обърнат към своите приятели за съвет (момчетата и момичетата) и ще сравнят отговорите, което наистина може да подобри нещата, вместо да те накарат да се чувстваш като изправен пред женски съд! Това е само по себе си подарък.

Те са весели

Момичетата, които се чувстват по-добре с момчета, обикновено са в по-добро настроение. Те мислят позитивно и не позволяват на малките неща да ги повалят. Те не се заобикалят с естроген и месечни лунни цикли по цял ден. Да имаш такъв човек в живота си е от съществено значение. Когато сте в лошо настроение, ще ти напомнят, че имаш много причини да се усмихваш.

Те са склонни да опитват нови неща

Момичетата, които имат приятели от двата пола, искат да имат нови преживявания и да опитат нови неща. Те виждат живота от всички страни и жадуват за повече. Тези жени не са залепени за теб и не те държат отговорен за техния свят. Те искат да извлекат максимална полза от живота си и страстта им е заразна.

Наличието на такива хора е чудесно, защото те ще ти помогнат да преодолееш всякакви опасения, когато си изправен пред трудност. По същество, тези момичета ще държат ръката ти, докато скачаш от скалата, ще те окуражават на всяка крачка.

Те не се интересуват от дреболии

Тези момичета не се интересуват от дреболии. Всъщност, те дори не мислят за глупости и незначителни неща. Могат да забравят и да прощават бързо, защото са по-балансирани сами по себе си. Няма да ти задават въпроси и да те атакуват, ако използваш неправилни думи. Умеят да разговарят за нещата, които те вълнуват, без да се притесняваш, а когато се изложиш за нещо, няма да те оставят да се оправяш сам. Ще ти намигнат, прегърнат и ще те отведат на приключение, за да ти помогнат да го преодолееш /или някъде по света, или между чаршафите/.

Те забравят и прощават

Момичета, които имат момчета за приятели не са злопаметни. Всъщност, те лесно забравят негативните неща. Не се притесняват и можеш да сгрешиш, без да се страхуваш, че ще ти отмъстят. Животът е твърде пълноценен за тези хора, те виждат целия спектър от възможности и забавления в света, не искат да стоят в застой и няма да държат и теб там.

Те са енергични

Момичетата, които имат приятели от двата пола, са енергични. Те правят много неща и има още толкова, които желаят да направят. Времето все не им стига, така че искат да запълват всяка секунда с нещо интересно и вълнуващо. Тази енергия е вдъхновяваща. Тя вдъхновява за по-добро, да правите повече и да преследвате мечтите си.

Кой не иска някой, който без да осъзнава те насърчава да вземеш това, което искаш от живота, или някой, който винаги е до теб, за да те  развесели?

Те са емоционално последователни и отговорни

Момичетата, които имат приятели от мъжки пол, са доста емоционално последователни. Те са стабилни и винаги весели и като цяло доволни от това, което се случва около тях. Те контролират собственото си щастие и не позволяват на другите да ги правят нещастни. Те също така не са склонни да обвиняват околните за разочарованията си и решенията си. Признават правото на грешки и недостатъци на всички.

Те харесват вашите приятели мъже и вашите приятели жени 

Едно момиче, което има приятели от двата пола, е момиче, което можете да вземете навсякъде. Тя ще хареса твоите приятели мъже, ще хареса приятелките ти жени и няма да ревнува. Тя разбира значението на приятелството между половете.

По същия начин, ако такова момиче ти е само приятел, никога няма да пречи на романтичните ти интереси и ако го направи, ще бъде само от приятелски чувства, а не от ревност.

Можеш да разчиташ на нея – тя ще ти каже, когато човекът, с когото говориш, не е добър за теб. Имайки някой, с когото можеш да отидеш при най-добрия си приятел, при родителите си и дори при шефа си е невероятно. Никога няма да се притесняваш дали ще бъде мила с другите хора в живота ти. Това е човек, на когото можеш да разчиташ, дори когато всичко се е объркало.

Те са по-добри любовници

Всъщност, защото тези момичета са наясно, че съществуват различни гледни точки, те задават въпроси и осъзнават, че мъжете не са врагове или просто роботизирани машини. Те обсъждат интимни въпроси с хора от двата пола и се учат от този опит, без да се налага непременно да го изживяват. Така че, когато става въпрос за вас като двойка, тя ще изпробва нови неща и ще се отнесе със уважение, с каквото се отнася към всичките си приятели.

Като прекарва времето си с другите си приятели от мъжки пол, виждайки техните недостатъци и слабости, ще осъзнава често защо е с вас, а не с някой като тях.

А също е добре да имаш с кого да се сравняваш, за да си напомняш, че не трябва да ставаш мързелив, да да вдигаш летвата си постоянно, за да останеш на върха в списъка й.

Те разбират как се чувстваш и не те притискат

Момичетата, които имат приятели момчета, приемат личностите от двата пола. Тя никога няма да си играе с чувствата ти. Разбира, че има някои неща, за които не искаш или не трябва да говориш и ще ти го позволи.

Мнозина смятат, че приятелството с момиче, което има приятели от мъжки пол, е трудно. Разбира се, че може да е предизвикателство, но да бъдеш приятел с подходящото момиче е най-доброто нещо, което някога ще направиш. Тези момичета ще ти позволят да бъдеш себе си ​​и това не само ги прави добри приятели, а и добри хора.

автор: Дарам Барет

редактор: Лилия Щерева

Вижте още: Вредните приятели

Нещата, които имат значение, ще намерят своя път към теб

Любовта, която не беше любов