.

„Животът е това, което ни се случва, докато кроим други планове.” – Джон Ленън

Забележете колко голяма разлика във вътрешното дълбоко отношение към живота имат хората, които са родени пролетта, лятото и тези, които са поели първата си глътка въздух есента, зимата.

В първия случай нагласата е очакване на радост и забавления, които реално ни поднася природата – денят става по-дълъг, топлината се увеличава, плодовете зреят, красотата е най-проявена.

А пък тези дечица, които пристигат на Земята, точно когато зимата приближава, когато хората са загрижени за отоплението и прехраната, подготвят зимнината, те се проявяват като по-сериозни, отговорни и мислещи.

Може да се каже, че първите са повече хора на сърцето, повече деца в някакъв алегоричен смисъл, а вторите са хора на ума, на мисълта, възрастни и мислещи.

Е, Близнаците, макар имащи здрава логика и развита конкретна мисъл, са хора, които знаят как да се радват на живота, как да приемат пълноценно момента, настоящето, да поемат дълбоко въздух в гърдите си и да го издишат с удоволствие, независимо, че може да е градски.

Без да мечтаят за идеалния въздух в планината за след 5 месеца, когато ще отидат евентуално на почивка.

Ако толкова не им понасят градските условия, просто ще си преместят ежедневието на по-добро място.

Стрелец е опозиция на Близнаци. Стрелецът е идеалист, винаги се цели към някоя перфектна велика цел, задължително висока, при това за общото благо.

Но забележете, че той все е в бъдещето, далечното велико бъдеще. И как иначе – роден на прага на зимата, когато са най-дългите нощи, външните условия стават все по-сурови, характерът трябва да е издържлив, вярата, че пролетта ще дойде, дълбока.

Това, че Близнаци са родени малко преди лятото, не означава директно, че животът им преминава лесно.

Да, в техния характер има лекота, има ефирност (нали са въздушен знак), но да се изправиш лице в лице с настоящето – такова, каквото е, за това се иска много много смело и топло, и широко сърце.

Все пак живеем на Земята, в един преходен свят, в който се учим и изграждаме, минаваме през здраве и болести, радости и страдания, сълзи и смях.

Точно в такъв полярен свят живеят Близнаците и инстинктивно приемат това, което се случва сега.

Не бягат от него, не си мислят какво ще бъде след 10, 50, 100 години, не мислят какво би било, ако са на друго място, в друг свят.

Не, те са тук и сега с всичката болка и всичкото щастие, които им поднася моментът.

Много пъти обвиняваме Близнаците, че са повърхностни, че постоянно си противоречат, че са женкари, прекалено свободолюбиви, хитри, лъжци, но ако ги изчистим в съзнанието си от слабостите им и извъртането на архетипната им вибрация, ще видим колко е гениален и техния принцип в Природата.

Те са живата музика, която звучи, която не можеш да хванеш, да стиснеш, да задържиш, да имаш, а само да отвориш съществото си за нея, да ѝ се насладиш и да се вдъхновиш. Утре тя няма да бъде същата.

Всичко е в безспирно движение, само любовта, която е вложена в нас и навсякъде около нас, е постоянна.

Слънцето не изгрява никога по един и същи начин, нито от едно и също място. Постоянно сме в различно кътче от Вселената.

Все пак, за да оцениш момента се изисква изключителна мъдрост.

Зад несъвършенството да видиш по-голямата, по-широката хармония, която движи и ръководи всичко.

Да оцениш човека, който ей сега е с теб, да го приемеш и обичаш такъв, какъвто е, без постоянно да мечтаеш за идеалната утопия, защото вероятно я има и в него сега, ако го погледнеш с любов; в ябълката, която току-що са ти поднесли и да благодариш.

Да се изкефиш на дъжда, който се излива, без със съзнанието си да бягаш вкъщи. Защото къде е нашият дом? –Там? Тук!, където Слънцето постоянно изгрява.

„Света да видиш в песъчинка и небесата – в чашката на цвете; безкрайността да събереш в шепа и вечността – в един от часовете.“ – Уилям Блейк

автор: Боряна Делчева, източник: Слънцето в 12-те зодиакални знака

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Близнаците са пъзел, който никога не може да бъде подреден