Родената на 30 март 1968 г. в Квебек, Селин Дион е най-малката от четиринадесетте братя и сестри. Тя дължи името си на песента „Селин“, от Юг Офре. Певецът, който бе гост на предаването „Миди ансамбъл“ през 2015 г., разкри, че с тази песен е спасил Селин Дион.

Всъщност, родителите на певицата не са били сигурни, че искат да запазят четиринадесетото си бебе, но когато чули песента на Юг Офре, били силно развълнувани. Той уточнява, че след това са променили решението си, като майката на Селин Дион е казала: „Ако е момиче, ще я наречем Селин“.

Селин Дион загуби съпруга си Рене Анджелил през 2016 г. Той почина на 73-годишна възраст след неуспешна битка с рака. Певицата се запознава със своя бъдещ съпруг и импресарио, когато е само на 12 г. След време двамата се влюбват, женят се и стават родители на три деца.

През 2010 г., Селин Дион, вече е майка на Рене Шарл, и след шест опита за ин витро ражда близнаци. Нарича ги Еди и Нелсън, символични имена. Името „Еди“ е почит към Еди Марней, композитор, който починал през 2003 г. и който е написал първите песни на певицата. Името на Нелсън е дадено в знак на уважение към Мандела.

Певицата наистина е пристрастена към обувките: има повече от 10 000 чифта. През 2013 г. Селин Дион каза, че има 3000, една бройка, която очевидно е утроила. През 2017 г. Селин заяви пред „Women’s Wear Daily“:

Не мога да дам нищо, защото всеки един чифт, който съм купила, ме доведе до тук, където съм тази вечер. Те са част от всеки преминат етап и съм привързана към тях. Може би ще кажете, че това е лудост. Аз пазя всичко.

През 2008 г. Селин стана доктор хонорис кауза на университета Лавал в Квебек.

 

Целият ми живот е дисциплина, дисциплина, дисциплина.

Превърнах се в домакиня, а от това по-добра работа няма.

Искам да бъда по-успешна и добра майка, отколкото съм на сцената като певица.

Знаех, че това ще е най-необичайното нещо в моя живот, но колко силно е то, никога не можеш да разбереш, докато не станеш майка.

Смятам, че животът крие тайна. И децата държат тази тайна. Може би не е дадено на всеки да я открие.

Първата песен, която изпях в живота си, беше написана от майка ми.

Ще изпълнявам „My Heart Will Go On” до края на живота си. Песента винаги ще бъде едно емоционално изживяване за мен.

Обичам да пея. Това е, което правя с любов. Музиката запълни живота ми.

Всички неща, които съм направила, означават нещо за мен, в противен случай изобщо не ги правя.

Не знам дали камерата ме „харесва”. Но аз харесвам камерата.

Няма такова нещо като старост, по-скоро майчинство и знание. Красиво е, наричам това красота.

Тъжно е, че толкова хора прекъсват любовните си взаимоотношения и се развеждат, когато могат да се научат на правилно общуване и да запазят красотата на онези години, в началото на връзката.

Имах много страхотни моменти в живота си. Да се омъжа за най-великия мъж в този свят, да знам, че той почива в мир и винаги е вътре в мен. Виждам го всеки ден в очите на децата си. Той ми даваше толкова много сила.

Мисля, че съм в най-добрия момент от живота си сега. Искам да се радвам и да грабвам всеки момент от него и наистина се наслаждавам. Имам втори прилив на енергия, втори вятър в крилете си. Прекарвам дните си добре.

редактор: Елеонора Петрова

Вижте още: ОНОВА, КОЕТО Е В ДУШАТА ТИ, Е САМО ТВОЕ – УИТНИ ХЮСТЪН

ЗНАЯ СИ ЦЕНАТА, НО СЪЩО СИ ЗНАМ И НЕДОСТАТЪЦИТЕ – ШАРЛ АЗНАВУР

ВСЕКИ САМ СЪЗДАВА СЕБЕ СИ, НО НЯКОИ ИМАМЕ ПО-БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ – ШЕР