.

Всеки мъж може да стане баща. Всеки мъж може да създаде нов живот. Но не всеки мъж се грижи, подкрепя и обича този живот.

Истинският баща не е този, който печели достатъчно пари, за да купува на съпругата и децата си скъпи подаръци и да ги води на 10-дневни ваканции два пъти годишно.

Истинският баща не е този, който изкарва достатъчно пари, за да изпрати децата си да учат в елитни училища и да плаща сметките.

Истински баща е този, който разбира, че семейството е на първо място.

Истинският баща е този, който винаги е на разположение на семейството си. Този, който не ги изоставя в момента, в който нещата станат трудни. Този, който не оставя семейството си да се оправя само с проблемите си.

Този, който не се отказва от семейството си, твърдейки че е направил всичко, което е могъл и не е имало нищо повече, което може да направи, за да опази сплотено това семейство.

Истинският баща е този, който инвестира време и усилия в семейството си, дори когато се чувства изтощен и когато е на светлинни години от спокойствието и комфорта си.

Истинският, добрият баща е този, който е пример за подражание за това как трябва да се отнася един мъж със съпругата си. Мъж, който се отнася с уважение, щедрост и достойнство с всички жени.

Истинският, обичащият баща е този, който учи децата си колко важни са добродетели като доброта, търпение, честност и лоялност. Този, който никога не лъже и манипулира семейството си или други хора. Този, който учи децата си как да изграждат взаимоотношения, основани на доверие и уважение.

Истинският, обичащият баща е този, който учи децата си колко е важно сдържаното и достойно поведение. Този, който никога не би нарекъл съпругата или децата си „безполезни”, „некомпетентни”, „слаби” или „глупави”.

Този, който никога не би си позволил да избухне по начин, който може да нарани семейството му.

Истинският, отдаденият баща е този, за когото семейството е най-важното нещо в живота. Този, който е наясно, че няма такъв проблем, спор или изкушение, което да бъде по-важно от семейството му.

Този, който знае, че няма по-силна любов от тази, която чувства към тях.

Истинският, отдаденият баща е този, който е модел за подражание и вдъхновение за своето семейство.

Човек, който окуражава децата си да се развиват и израстват като личности и като професионалисти. Човек, който окуражава децата си да постигат мечтите си.

Истинският баща е този, който прави чистото щастие и радост възможни. Този, който се чувства най-пълноценен, когато вижда децата си щастливи.

Истинският, любящият баща е този, който знае кои са любимите изпълнители, спортисти на децата си, който е наясно с хобитата им. Този човек знае какво децата му харесват, не харесват, за какво мечтаят и какво желаят.

Истинският, грижовен баща е този, който никога не позволява собствените му проблеми да застават на пътя на щастието на децата му.

Той е този, който без значение колко неудовлетворен се чувства от собствения си живот, никога няма да позволи децата му да се чувстват по същия начин.

Истинският баща е този, за когото децата му с гордост ще кажат: „Той е моят идол, моят най-добър приятел, моят учител. Той е моят баща.”

И наистина, да имаш такъв баща е истинска благословия.

Източник: curiousmindmagazine.com

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: На какво всеки баща е важно да научи сина си