.

1. Не бий жена си, брато. Просто недей.

Не смятам, че има каквато и да е необходимост от по-обстойна аргументация по въпроса. Подразбира се.

2. Не бъди груб с жена си, брато.

Наистина, ако не се чувстваш добре и не си доволен от живота, направи добро и иди да се хвърлиш отнякъде.

Планетата е достатъчно населена и няма абсолютно никаква потребност от съществуването на мъже, които малтретират жените си по един или друг начин.

3. Не бъди груб с другите хора, брато.

Представи си, че някой не шофира с необходимата за твоите стандарти скорост, друг ти е объркал поръчката в ресторанта, трети просто ти е крив по незнайна никому причина. Иде ти да извикаш едно тежко: „АБЕ ЕЙ!“, нали? Разбирам те.

Представи си обаче, че и в трите ситуации срещу теб стои Владимир Кличко. Младеж, който е способен само с шамар да отдели главата ти от тялото.

Е… виж колко незначителни изглеждат онези проблеми и как не ти е съвършено важно да бъдеш силен алфа предводител на глутницата, а си склонен хрисимо и деликатно да приемеш, че не е станало кой знае какво.

4. Дръж си на думата, брато.

Ако си се хванал на бас, че ще си изядеш маратонките и го загубиш, започвай да търсиш рецепта в интернет как да ги сготвиш. Няма хън, няма мън.

Струваш точно толкова, колкото ти струва думата.

5. Не я лъжи колкото да топнеш чушката, брато.

Знам, че ти се такова, и аз ежедневно се сблъсквам с този казус. Обаче недей да гледаш жена в очите и да ѝ обясняваш колко много си влюбен в нея и как искаш да бъдете заедно, само и само за да ти върже.

Не е готино да си играеш с човешките чувства и емоции. Признай си мъжката, че просто ти се прави сeкc, пък ако ти се отвори парашута – супер.

Ако не, преориентирай се, че злепоставяш всички ни и още преди да съм казал „здрасти“, ме имат и мен за зaдник.

6. Не си търси виновници, брато.

Ако не си се кефиш на обстоятелствата, пробвай да ги промениш, защото по всяка вероятност най-виновен за тях си именно самият ти.

Мъжкарите не мрънкат, а стискат зъби и правят нещо по въпроса.

7. Никога не казвай, че си мъжкар, брато.

Защото ако ти е необходимо да уведомяваш когото и да е, че си мъжкар, то по-всяка вероятност си на светлинни години от определението.

Брато, наистина е време да проумееш, че мъжкарството от много отдавна не се измерва в постижения на лежанката, умения за раздаване на крошета и ъперкъти или покупателни способности.

Измерва се само и единствено в това как се държиш с околните.

Още от младия автор можете да прочетете на неговата фб страница Димитър Калбуров и в Инстаграм