.

Ето девет предупредителни знака, които са индикатор, че сте тръгнали по грешния път и девет съвета, които да ви вдъхнат увереност и насока:

Всички решения, които сте взели, са били повлияни от някой друг.

Има хора, които прекарват целия си живот с настройки „по подразбиране“, без да осъзнават, че могат да персонализират нещата.

Не бъдете един от тях.

Хубаво е да изживеете собствения си живот по свой собствен начин. Това е всичко.

Всеки от нас има уникален огън в сърцето си за нещо, което го кара да се чувства жив. Ваше задължение е да го намерите и да го запалите.

Би било прекрасно да спрете да се интересувате толкова много от това, което всички останали искат от вас и да започнете да живеете за себе си.

Открийте вашата любов, вашите таланти, вашите страсти и ги прегърнете. Не се крийте зад решенията на други хора. Не позволявайте на другите да ви казват какво вие самият искате.

Проектирайте и изживейте ВАШИЯ живот! Животът, който създавате като правите нещо, което ви движи, е далеч по-добър от живота, който получавате от размотаването наоколо с желанието да го правите.

Правите това, което правите, защото е безопасно.

Никога не позволявайте на страха да решава бъдещето ви. Да играете прекалено безопасно е едно от най-рисковите решения, които можете да вземете.

Не можете да се развивате, ако не сте готови да се промените и адаптирате. Никога няма да се усъвършенствате, ако се придържате само към това, което е познато и удобно.

Приемете нещата, каквито са, пуснете това, което е било, и вярвайте в това, което може да бъде. Дръзките стъпки, които предприемате в непознатото, няма да са лесни, но всяка стъпка си заслужава.

Няма яснота колко километри ще трябва да изминете, докато преследвате мечта, но това преследване е, което осмисля живота. И дори ако трябва да се провалите няколко пъти, преди да успеете, най-лошият ви опит винаги ще бъде 100% по-добър от този на човека, който нищо не прави и никога не рискува.

Избрали сте възможно най-лесния път.

Нищо в живота не е лесно. Не очаквайте нещата да ви бъдат поднесени даром. Излезте и ги постигнете. Добрите случвания идват при тези, които работят за тях.

Някои имат естествен талант, докато други го компенсират с огромно сърце и решителност и почти винаги последната група успява в дългосрочен план.

В днешното общество се набляга твърде много на намирането на „бързо решение“. Например прием на хапчета за отслабване, вместо спортуване и спазване на хранителен режим. Никакво количество вълшебен приказен прах не замества усърдната, фокусирана, упорита работа.

Работата и обучението в нещо е противоположно на надеждата за това. Ако вярвате с цялото си сърце, тогава работете с всички сили.

Големите постижения трябва да се спечелят. Няма асансьор за успех, трябва да поемете по стълбите.

Затова забравете как се чувствате и запомнете какво заслужавате. СЕГА винаги е най-доброто време да се измъкнете от черупката си и да покажете на света кои сте всъщност. Започнете точно там, където сте, използвайте това, с което разполагате и направете най-добрия си опит.

Препятствията са всичко, което виждате.

Голямата разлика между препятствие и възможност се крие в гледната точка. Погледнете позитивите и не се спирайте на негативите. Ако държите главата си надолу, ще пропуснете добротата в живота.

Няма недостиг на проблеми, които чакат да бъдат решени. Когато видите проблеми, натрупани върху проблеми и когато изглежда, че няма край работата, която трябва да се свърши, за да се разрешат, какво всъщност виждате?

Вие гледате планина от възможности. Разглеждате ситуация, в която наистина можете да направите промяна. Виждате среда, в която можете да достигнете големи висоти, като повишите залозите и извлечете реалността от възможностите.

Когато погледнете препятствие, но вместо това видите възможност, ставате мощен трансформатор, който превръща скръбта във величие.

Работите усилено, но постигате нулев напредък.

За да постигнете успех и щастие в живота, трябва да насочите вниманието си към правилните неща по правилните начини. Всяко растящо човешко същество (което означава всеки от нас) има ограничени ресурси: ограничено време и енергия.

Изключително важно е да изразходвате ресурсите си ефективно. Трябва да останете фокусирани върху правилната работа, вместо да вършите куп несъществени работи.

Не бъркайте заетостта с продуктивността!

Имате множество стартирани проекти и не сте завършили нито един от тях.

Съдим човек по това, което завършва, а не по това, което започва. Помислете за това колко често се проваляте в това, които правите – за работата, която оставяте недовършена, и за нещата, за които се оправдавате цял живот.

Във всички сфери на живота страстта е това, което го започва, а отдадеността е това, което го завършва.

Прекалено сте заети, за да се свързвате с другите по смислен начин.

Ангажирани сте толкова, че нямате време да бъдете любезни и да изграждате качествени взаимоотношения с другите. Щастливият живот се гради върху качествените връзки с околните. Твърде заети ли сте, за да се смеете от време на време с някого?

Честно казано, понякога сме толкова ангажирани да следим какво ни предстои, че не отделяме време да се насладим на това къде сме и с кого сме. Затова вдигнете главата си днес и ценете тези, които стоят до вас.

Хората, които приемате за даденост днес, може да се окажат единствените, от които имате нужда утре.

О, и ако в момента сте на бързия път към успеха, не забравяйте да бъдете добри към хората по пътя си нагоре, защото може да ги срещнете отново по пътя си надолу. Не забравяйте, че животът е кръговрат. Всичко се връща обратно.

Хората, за които отделяте време, не отделят време за вас.

Множество проблеми се зараждат, когато сте във взаимоотношения с грешните хора. Не отделяйте твърде много време за хора, които рядко отделят време за вас или които отделят време за вас, само когато им е удобно. Ценете себе си.

Правете разликата между това, което получавате от хората, и това, което заслужавате.

Обградете се с онези, които ще са с вас, когато вали, а не само когато е слънчево. И преди всичко, не забравяйте, че хората идват и си отиват. Такъв е животът. Трябва да спрете да държите на онези, които отдавна са го пуснали.

Играете роля в излишни драми.

Излишната драма не просто влиза в живота ви от нищото – или я създавате или се асоциирате с тези, които я причиняват. Не позволявайте на ничие невежество, омраза или негативност да ви попречат да бъдете най-добрият човек, който можете да бъдете.

Бъдете пример за чисто съществуване. Не отправяйте враждебни думи към някой, който ви обижда. Игнорирайте глупостите и се съсредоточете върху добротата. Общувайте и изразявайте себе си от позицията на мира и на любовта с най-добри намерения.

Използвайте гласа си за добро – за да вдъхновявате, насърчавате, образовате и разпространявате понятията за състрадание и разбиране.

Следващи стъпки…

Ако четете това, усмихнете се. Въпреки че нищо в живота никога не е гарантирано, винаги можете да изберете да превърнете настоящето в положително и продуктивно преживяване.

Това, което правите с този момент е най-важното, защото настоящето е воланът на живота ви. Единствената разлика между това къде се намирате и къде искате да бъдете във всеки един момент от времето е това, което правите в момента.

Настоящите ви действия могат незабавно да ви насочат към правилния път. От този момент нататък всичко се променя, ако искате.

Просто трябва да решите какво да направите в момента.

автор: Марк Чернофф