.

Много често наднорменото тегло не ни дава сигнал за сериозни здравословни проблеми, а за проблеми в отношенията или за твърде много забрани в живота.

Как неудовлетворените потребности причиняват затлъстяване

Много често наднорменото тегло не ни дава сигнал за сериозни здравословни проблеми, а за проблеми в отношенията или за твърде много забрани в живота.

Те причиняват нощни нападения на хладилника и ядене на сладки, мазни и пушени храни в промишлени мащаби. Храната става „заместител“ на любовта.

Ето защо, въпреки всички усилия, много малко хора успяват да отслабнат, а след това отново набират килограми, ако психологическите проблеми остават нерешени.

Неудовлетворена потребност от любов

Ако в отношенията с любимия не всичко върви добре, а вие повече мълчите и плачете във възглавницата от недоизказаност, очаквайки партньора да чете вашите мисли и желания, причината за нощните нападения на хладилника е ясна.

Много по-безопасно е да се промъкнем в хладилника, особено през нощта, когато никой не вижда какво правим, отколкото да съберем смелост и да рискуваме да променим нещо във връзката.

За да се справим с това ни пречи страхът от отхвърляне, използване, стари обиди, навици и установени възгледи за живота.

Неудовлетворена нужда от признание

Можете да „оставите“ собствените си желания на заден план и да слушате само мъжа, адаптирайки се към неговите желания и нужди: късна вечеря за любимия човек, секс, само когато той иска. „Всичко за теб, мили, без значение е, че не ме забелязваш!“

Подобна готовност за саможертва има тежки последици: с труд задържате сълзите си, „забравяте“ за себе си – блокирате нуждата от внимание, близост или се втурвате в друга крайност: кавги, истерии, скандали без конструктивни решения – резултатът от тези действия е много сходен: ние зацикляме на собствената си „незначителност“.

Неудовлетворена нужда от секс

Една от причините за появата на наднормено тегло може да се счита и сексът. Ако сексът за вас е задължение, тогава ще нараствате на килограми бавно, обикновено по 2-3 килограма на година, превръщайки се в жена, която няма да бъде интересна за съпруга си.

Ако, напротив, имате нужда от секс, но той липсва, тогава отново можете да качвате килограми. Един възбуден мъж в тази ситуация ще предпочете да се заеме с „ръкоделие“, а жената най-вероятно ще изяде нещо вкусно.