.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс са родени на една и съща дата – 25 септември, но с 25 години разлика. 

Когато душите копнеят една за друга, това явно няма значение.

След няколко години съжителство, филмовата двойка сключва брак през 2000 година, имат две деца, с които се гордеят и изглежда живеят в пълна хармония и любов.

Самият Майкал, син на киноиконата Кърк Дъглас, казва:

Ако имате щастлив брак, разликата във възрастта престава да бъде забелязвана много бързо. Ние с Катрин въобще не забелязваме това.

Всички познаваме Майкъл Дъглас като велика актьор, но малцина знаят, че през 1975 г. става изпълнителен продуцент на великолепния филм на Милош Форман „Полет над кукувиче гнездо“ по романа на Кен Киси, с участието на Джак Никълсън – една от най-добрите му роли. Резултатът – пет награди Оскар, включително и за най-добър филм.

Освен това Майкъл Дъглас е активист за подкрепа на човешките права.

А като продуцент и актьор той доказва, че може да е на равнището на великия си баща.

Мнозина казват: първо е кариерата, после семейството. Аз също мислех някога така. Но това беше отдавна.

Когато наблюдавам своето семейство, мога само да се усмихвам.

Аз съм твърде ленив, че да бъда режисьор. Това е самотна професия. Ти винаги трябва да бъдеш първият, който се появява на площадката, и винаги трябва да бъдеш последния, който я напуска.

Ако мъжете и жените имат нещо общо, то е фактът, че предпочитат мъжка компания.

Катрин Зита-Джоунс е от Уелс. Още 11-годишна стартира актьорската си кариера. От тогава до днес успехите я съпътстват, благодарение на таланта и красотата й. 

През 2000 г. изиграва съпругата на наркобос в спечелилия Оскар „Трафик“ на Стивън Содърбърг, за която си роля е номинирана за награда Златен глобус за най-добра поддържаща актриса.

През март 2003 г. бременната Катрин Зита-Джоунс печели Оскар за участието си в музикалния филм „Чикаго“.

В мюзикъла актрисата изпълнява без дубльорка песните и танците си, а на церемонията по раздаването на кинонаградите пее на живо в дует с рапърката Куийн Латифа.

На мен ми харесва, когато жената изглежда като жена, а не като плашило. Това е въпрос на уважение към себе си и обкръжаващите.

Не считам себе си за стилна икона, просто нося това, което ми е комфортно. Красивите вещи не е задължително да бъдат скъпи.

Защо ми е да посещавам порно сайтове, като в собствената си спалня всеки ден мога да видя гола Катрин Зита-Джоунс?

Хората от шоубизнеса са особена порода. Други такива няма на света.

Крайно важно е да се научиш да се надсмиваш над себе си.

Задължителното условие за щастлив брак: мъжа и жената трябва да имат отделна тоалетна. И точка.

Късметлийка съм, че го срещнах – не актьор с два Оскар-а и продуцент, наследник на династия Дъглас, а Майкъл – любовта на живота ми.