Жорж Сименон е един от най-популярните автори на 20-ти век, а творчеството му обхваща стотици творби. Сименон създава 75 романа и 28 разказа за комисар Мегре – неговия най-известен герой.

Книгите за Мегре са преведени на повече от 50 езика, издадени в над 60 държави, с многобройни кино, телевизионни и радио адаптации.

Жорж Сименон е най-продаваният и превеждан френскоезичен автор. Коледата на Мегре“ е колекция от три криминални разказа на неповторимия Сименон, преведени за първи път на български език.

На Коледа Париж е облян в искрящи светлини и празнични декорации. Но под бляскавата повърхност се извършват хитро замислени престъпления.

В „Коледата на Мегре“ две неочаквани посетителки смущават тихата празнична сутрин в дома на Мегре. Техният сигнал го праща по следите на мистериозен мъж, облечен в червен костюм…

В коледната нощ редица сигнали на спешния телефон въвличат полицията в сложна игра на котка и мишка в разказа „Седем кръстчета в бележника“.

„Малкият ресторант край площад „Терн“ ни отвежда в мрачните потайни кътчета на Париж, където всеки акт на доброта се посреща с недоверие.

Цена: 12.99 лв.
Брой страници: 216
Размер: 13×20 см
ISBN: 978-954-389-492-5
Дата на издаване: 22 ноември 2018 г.

Вижте още: КЛАСИЧЕСКИ КОЛЕДНИ ИСТОРИИ: Оригиналните текстове на най-прочутите коледни разкази

Ти си Вселената – ДИЙПАК ЧОПРА & МЕНАС КАФАТОС

В последния си роман Ерих Мария Ремарк рисува пленителна картина на един забележителен град