И помни – никой да не знае какво ти е вътре, защото никой не ти мисли доброто на сърцето. Всеки ще ти иска нещо и нема да те жали, ако не го получи от теб, сине.

Само ти си, която ще мислиш за сърцето си, никой друг. За това не давай на никой да те разплаква. Не давай на любовта и мъката да те водят. От мен запомни това.

Сложи си най-добре тапа на челото, това да ти е звездата отпред на короната. И живей като кралица, сине, винаги с дигната глава. Ти решавай кога е твоя ред, не другите да те слагат по техния ред кога им дойде мерака. Кралица бъди в живота, сине. Кралицата на краставиците.

Авторският дебют на Йорданка Маринова „Кралицата на краставиците“ излезе на книжния пазар у нас, и тъй като това е събитие поради тематиката, която разглежда романът, решихме да ви представим младата му и много талантлива авторка и историята на самото произведение.

„Кралицата на краставиците“ е трогателен роман за живота и съдбата на пет поколения български жени от Освобождението до наши дни.

Специално за ЧЕТИЛИЩЕ писателката сподели:

Обичам българската литература – закърмена съм с нея. Дишам със сърцатостта на Талев, с класата на Димов и с мелодичността на Йовков. Живея с героините им – чета, чета, а имам нужда от още Султана, още Ирина, още Рада…И един ден реших да последвам един велик съвет, даден на Тони Морисън:

Ако има книга, която искаш да прочетеш, но още не е написана – напиши я.

Така написах „Кралицата на краставиците“ – роман-изповед за живота, любовта, борбата за оцеляване, сълзите и усмивките на жените на България.

Белин Моллов благородно и безвъзмездно реши да ме подкрепи и илюстрира със специално изработени колажи всяка глава. Започнах издаването на романа като сериал по глава на семица в блог, чиито успех надмина и най-смелите ми очаквания. Когато от издателство ИвиПет решиха да издадат и книжно копие на „Кралицата на краставиците“, Белин Моллов отново ми се притече на помощ и сътвори една корица, достойна сама по себе си за награда.Книгата съдържа всички глави и ексклузивни Пролог и Епилог, които оформят историята и които няма да бъдат публикувани в блога.

„Кралицата на краставиците“ се продава от няколко дни само в Онлайн книжарница SmartReading. На сайта на книжарницата можете да прочетете и част от началните глави, които да ви дадат представа за съдържанието и стила на романа.

Приходите от продажбата на книгата ще платят за изографисването на новите икони в изгорелия и ремонтиран вече храм „Свети Никола“ в Мелник.

Каня ви най-сърдечно да проверите сами, надявам се да си купите книгата и вярвам, че ще станете наши приятели и почитатели занапред! Благодаря ви и за финансовата подкрепа, която ще окажете на делото ни!

Приятни часове с „Кралицата на краставиците“.

редактор: Виктор Иванов

Вижте още:  ЕЛЕНА ДЕНЕВА: Животът е садистичен шут