.

Дати на зодия Водолей: 20 януари – 18 февруари

Известни личности зодия Водолей:

Зодия Водолей мъж:

Галилео Галилей, Чарлз Дарвин, Менделеев, Мане, Моцарт, Шуберт, Ейбрахам Линкълн, Чарлз Дикенс, Луис Карол, Робърт Бърнс, Боб Марли, Фил Колинс, Пол Нюман, Майкъл Кейн, Крисчън Бейл, Джъстин Тимбърлейк, Майкъл Джордан, Роналдо, Никола Саркози, Роби Уилямс, Лоренцо Ламас, Мат Дилън, Георги Христов, Димитър Бербатов, Христо Стоичков, Любомир Нейков

Зодия Водолей жена:

Вирджиния Улф, Опра Уинфри, Дженифър Анистън, Парис Хилтън, Джина Дейвис, Елена Папаризу, Шакира, Княгиня Калина, Кака Лара( Лазара Златарева), Цветана Манева, Стоянка Мутафова, Поли Генова

Камъни за зодия Водолей: Тюркоаз, Соколово око, Амазонит, Аметист, Аквамарин, Хризокола, Гранат, Яспис, Малахит, Обсидиан, син Сапфир

Цветните след дъждовни дъги – кой не е готов да възкликне пред красотата им? Децата назовават желанията си, художниците се опитват да ги нарисуват, мечтателите – да ги догонят, но Водолеят е изпреварил всички. Той просто живее върху дъгата.

Нещо повече – той вече е успял да я разнищи, да разгледа всяка нейна ивица, всеки неин цвят и въпреки това е запазил възхищението си и вярата си в нея. Трудно е да благоговееш пред нещо, което напълно си опознал.

Водолеят по принцип минава за реалист, макар че адресът му се намира в утрешния ден, а пощенският му код е изписан със синьото на лазура.

Луис Карол е Водолей и вие също като слисаната Алиса, поведена от него в Страната на чудесата, трябва да бъдете постоянно нащрек, защото хората, управлявани от Уран, са в състояние да ви сервират какви ли не изненади.

Макар благодушни и спокойни по природа, Водолеите обикновено обичат да противоречат на общоприетото мнение и с тайно удоволствие изваждат от равновесие неподготвените за необичайните им постъпки.

Обикновено са внимателни и учтиви, но понякога са в състояние в един миг да ви стреснат с неочаквани думи или постъпки, паднали като гръм от ясно небе.

За да демонстрират нежеланието си да се съобразяват с общоприетите правила, Водолеите понякога нарочно се обличат по твърде странен начин. Ако държите да разпознаете хората, родени под този постоянен въздушен знак, имайте предвид, че те много често употребяват думата „приятел”.

Франк Рузвелт – един от забележителните Водолеи, винаги започвал разговорите си с неизменното „Приятели мои…”, а типичният уранов въпрос, който фиксира края на една любовна връзка е: „Не бихме ли могли да си останем приятели?”

Водолеят не може да бъде преситен, не може да бъде наивен, не може да бъде възторжен, не може да бъде безчувствен.

След като е направил своя продължителен експеримент, той запазва любопитството си към следващата загадка, а следващата загадка може да се окажете вие.

Този човек, който с ума си е на милиони километри от вас, а в същото време ви прави дисекция под невидим микроскоп, вероятно е Водолей. След като сте били поласкани от неудържимото му любопитство, вие в един момент с неудоволствие може да забележите, че той проявява не по-малък интерес и към личния живот на уличния регулировчик, на бармана, на пиколото, на певицата в бара или на обитателите на отсрещната къща.

Политиката го привлича, спортът го поглъща, а децата са му крайно интересни.

В същото време по подобен начин го интригуват конете, автомобилите, старците, откритията в медицината, писателите, астронавтите, алкохолиците, пианата, въртележките и моливите – да не говорим за бейзбола и за Луис Армстронг.

Задоволете се с това, че сте част от тая поредица и прежалете собственото си Аз – в противен случай той ще ви нарани, защото подходът му към всичко е хладен и безпристрастен.

Характерна особеност за Урановите представители е съвместяването на несъвместими на пръв поглед качества – те могат да бъдат забавни, своенравни, оригинални, надменни, независими, а заедно с това могат да бъдат отзивчиви и неуверени, дипломатични и внимателни.

Водолеят се стреми към многолюдното обкръжение и е способен да акумулира в себе си безброй приятелства.

Но в даден момент ще го видите мрачен и смръщен да търси усамотение и да се отнася враждебно към обкръжението си. Две са основните му състояния – общуване и изолация.

Независимо от конкретното си състояние, той се отличава с остра проницателност, по-бърза и по-дълбока, отколкото е при другите.

Това, че е бунтовник по природа, е заслуга на Уран. Носи инстинктивното усещане, че старото е обречено и че светът се нуждае от революционни промени. В характера на Водолеите е да анализират ситуации, приятели и случайно срещани хора.

Отношението на Водолея към света е безпристрастно и е безсмислено да предизвиквате чувствата му, освен ако сте съумели да докоснете сърцето му.

Над урановите хора като че ли тегне странна прокоба за самота и те често остават неразбрани. Това се дължи на факта, че водолеевата утопия още не е завладяла околните.

Понеже роденият под знака на Водолея живее в бъдещето и рядко прескача в настоящето, хората на земята го смятат за нещо като таласъм. Това не му убягва и той става още по-самотен. Но това, че другите не са като него, не е аргумент, който би го заставил да се върне в тяхното време. Той предпочита да се рее самотен в облаците. И на нас, простосмъртните, ни остава да си правим догадки за неговия път.

Астрологията буквално казва: „Онова, което Водолеите мислят днес, светът ще го мисли след петдесет години”.

Ако е вярно, то само задълбочава пропастта между подвластните на Уран и останалите хора. С пълно основание този слънчев знак е считан за знак на гениалността, защото над седемдесет процента от най-бележитите личности на човечеството са или със слънчев знак, или с асцендент Водолей.

Родените под знака на Водолей притежават рядко широк мироглед. Те са чужди на всякаква ограниченост и предразсъдъци.

Можете да разчитате, че той винаги ще ви каже открито какво мисли, но никога няма да седне да ви учи как да мислите и как да живеете.

По същия начин няма да позволи и на вас да го учите на тези неща. Той не обича да натрапва свои идеи, както го правят Овните, Лъвовете и Близнаците.

Неговата философия повелява всеки да си има свой неприкосновен интимен свят. Всеки да прави, каквото си иска. И всеки да уважава индивидуалността на другия.

Приближаването на света към епохата на Водолея се характеризира с това, че негови предшественици стават децата- цветя и различните гуру. По един доста особен начин те като че ли изразяват идеалите на Водолея: равенство, братство, всеобща любов, невмешателство, стремеж към истината, експериментиране, самовглъбяване.

Водолеите са твърде заети с това да си обясняват причините за революциите, да изслушват хорските тегоби и да проявяват съчувствие. Не че не вярват в промените чрез насилие, напротив. Но оставят насилието на други. Водолеят не може да бъде страхливец, нито в морален, нито във физически смисъл. Но той не е настроен да води битки.

Друга причина, поради която Водолеите често биват подлагани на враждебни критики, е че те са способни на всякакви изненади.

Както са ви повели на запад, ще спрат изведнъж и без дори да ви предупредят, ще тръгнат на изток. Водолеят обича да ви държи в неизвестност за плановете си.

Доверието на Водолея към хората не е нещо, което се разбира от само себе си. Той най-напред оглежда под лупа мотивите ви, ако е възможно, би огледал по същия начин и душата ви. Внимателният му анализ на вашите думи и жестове ще ви направи притеснителни. Направо ще изпитате чувството, че той ги складира в ума си, което си е така.

От време на време може да ви се стори, че той плува в мъгла, но не се заблуждавайте. Той вече е преброил дори миглите ви. Водолеят няма да ви приеме само заради образа, който вече е създаден за вас пред света. Достатъчно е любезен, но няма да ви спести подробния оглед с помощта на прожектора си. Той много държи да знае какво се крие зад вашия образ, затова ще ви зададе няколко твърде неудобни въпроси.

Затова пък можете да сте сигурни, че ако веднъж ви приеме, никакви клюки и сплетни няма да повлияят на приятелските му чувства към вас. Ако вече сте негов приятел, той няма да се повлияе от злостните шушукания на враговете ви, макар че от чисто любопитство ще им даде ухо.

Ако търсите ключа към утрешния ден, можете да го намерите в мислите на някой мъж или жена Водолей.

Става въпрос за една невероятна интуиция, породена от способността без ни най-малки усилия да се улови загадъчното и мистериозното. Тази интуиция дарява Водолея с предварителна информация в пространствата на духовното.

Неповторимата чувствителност на Водолея му помага да отгатва вашите скрити помисли. Без много приказки той е в състояние да улови подробности, които са зарити толкова дълбоко в съзнанието ви, че вие отдавна не ги помните.

Дори да е музикант или механик, Водолеят е учен по душа. Той никога няма да стигне до прибързан извод, преди да е подложил фактите, обстойна проверка с безпогрешния си ум. Мнението, което вече си е създал, е здраво и остава завинаги в съзнанието му.

Казахме, че той обича промените в обществото, но собствените си възгледи не променя за нищо на света.

Водолеите се отнасят с презрение към лъжата и измамата. Въпреки че мразят лицемерието и прикритостта, те понякога дават толкова хитри отговори, че човек се обърква в представите си за тях. Но един Водолей ще кипне от възмущение, ако забележи нещо подобно у другите.

Добре е да знаете, че абсолютната лъжа е табу за него.

Но той е в състояние да ви заблуди по начин, който трудно може да се вмести в границите на проповядваната от него почтеност. От една страна той всеотдайно се стреми към истината. От друга страна е стремежът му да скрие мотивите си. Налице е една несъвместимост на две коренно противоположни черти. Ако иска да стигне до истината за себе си, Водолеят трябва да признае противоречието.

Много Водолеи се добират до славата на идеалисти. Но тази слава е малко пресилена като се има предвид, че в основата на истинския идеализъм са сляпата вяра и оптимизмът. А един Водолей е твърде умен, за да се заблуждава с изгубени каузи. Той знае, че повечето от мечтите са илюзии и по това си приличат с небесната дъга, която вече е опознал.

Той не може да бъде впечатлен от традициите и авторитетите.

Ще ги уважава, но няма да им позволи да го разколебаят в готовността му да разобличава заблудите, неистините и прибързаните изводи.

Умът и тялото на Водолея трябва да са свободни като вятъра. Опитай се да подчиниш Водолея – все едно, че се опитваш да накараш пеперудата да седи неподвижно, да уловиш южняка в килера си или да затвориш зимната хала в бутилка. Как да стане и кой би се опитал да го направи? И въпреки че той е далеч във времето, струва си да се помъчите да погледнете света от неговата гледна точка. Ще се почувствате по-мъдър, макар и малко объркан.

Зодиакалното цвете на Водолея е жълтият нарцис.

Влиянието на Уран – неукротимата и непредсказуема планета на промяната, непрекъснато разтърсва душата на Водолея. Заедно с това му помага да прави своите ярки като светкавици прозрения в бъдещето.

Той принадлежи на човечеството и олицетворява най-съкровените му въжделения и идеали. Дори зодиакалният метал, уранът, не е метал като останалите, а радиоактивен елемент, който се среща само в съединения.

Осем, подобни на светкавици, лъча се отразяват с магнетично великолепие от зодиакалния камък сапфир. Те могат да осветят тайните на Водолея пред онзи, който се стреми към това.

Но трябва да знаете, че само ако и самите вие живеете в утрешния ден, ще можете да надникнете за повече от миг в самотното му сърце.

От „Слънчевите знаци”, Линда Гудман, ИК „Светулка”