.

Представителите на зодия Лъв /24 юли – 23 август/ имат силно чувство за справедливост и просвещават другите със силата на своята преценка.

Те виждат всички аспекти на дадена ситуация и са логични, с чувство за реалност и глобална визия, като никога не се вторачват в детайлите.

Лъвовете са утвърждаващи и остроумни.

Техният символичен израз е „Харесва ми“, но винаги започват разговора с „Аз искам“, което означава „Аз ще имам“.

Представителите на този зодиакален знак са изключително пламенни и страстни.

Символично изображение на знака

Лъвът е царят на животинското царство. С внушителната си грива и мощен рев той внушава силно присъствие и чиста кръв.

Лъвът защитава територията си на всяка цена и с всички възможни средства, особено малките си.

Изправен в лицето на някаква опасност, той жертва себе си в името на своите приятели и хората, за които отговаря.

Много от митичните фигури се представят чрез лъва, който е един от символите на властта и благородството, а от друга страна на слепотата и тиранията.

Кришна в Гита е лъв сред животните, Буда е лъв в Шакия, Христос е лъвът на Юда, Али /синът на Мохамед/ е лъвът на Аллах, а в гръцката митология лъвът е Хелиос или Аполон.

Мъжът Лъв

Той невинаги е най-красивият, но определено притежава чар и стил.

Спортен или елегантен, мъжът Лъв винаги се отличава с гордата си осанка, буйна коса, леко отметната назад глава, а брадичката му почти винаги има трапчинка, която е знак за неговата решимост и сила.

Сред Лъвовете различаваме Аполо с неговата класически гръцка красота, хармонично и тонизирано тяло и тесен нос и Херкулес – мускулесто тяло и ръце, квадратна челюст и упорит характер.

В живота

Той се съмнява във всичко и във всички, преди да се усъмни в собствените си способности и талант.

Мъжът Лъв е уверен, дори понякога прекалено. Той е роден за успехи, големи компании и мащабни проекти.

Нищо не го отегчава повече от посредствеността и е склонен да говори изключително много за себе си, дразнейки повечето хора около себе си. Наполеон и Мусолини са били родени под зодиакалния знак на Лъва.

Днес силните представители на тази зодия ще бъдат успешни в бизнеса или политиката, където ще се стремят да постигат възможно най-добри резултати.

Подходящи професии за тях са банковото дело, бизнеса /особено с луксозни стоки/, реклама и отрасли, които манипулират хората.

Лъвовете са изключително добри манипулатори, а основният им недостатък е невероятно високото им самочувствие.

В любовта

Щедър и талантлив, но малко безразличен, мъжът Лъв е прекалено зает със собственото си его, за да обича истински и да се отдава.

Но веднъж открил жената на живота си, той е изключително щастлив, нежен и винаги защитава дамата до себе си, която непременно трябва да бъде красива, елегантна и очарователна.

Често обаче тя служи за добавяне на стойност към него, също както неговата кола или социален статус.

Той иска безусловна почитателка, която ще му помогне да успее и която винаги се стреми към високи цели.

Мъжът Лъв ненавижда факта, че партньорката му е успяла колкото него и тези отношения почти винаги завършват с раздяла.

В любовта се държи свободно, дарявайки жената до себе с нежни ласки, а ако я нарани, наистина съжалява, но е невъзможно да се промени.

Жената Лъв

Тя е красива и забележителна, също като мъжа Лъв. Висока, с невероятни крака, триъгълно лице, котешки очи и красива коса, която поддържа дълга, дори когато остарява.

Жената Лъв притежава инстинктивна нужда от възхищение и винаги прави всичко възможно, за да изглежда добре.

И въпреки дълбоко вкоренения си нарцисизъм, тя е щедра и лоялна – човек, на когото винаги може да се разчита.

В живота

Тя обича властта, отговорността и действието повече от всичко. Притежава много таланти и може да работи в много сектори.

Успешно ще преподава, ще се развива в научните изследвания и медицината, право или икономика и всички професии, свързани с танци, писане, музика и живопис.

И мъжете, и жените, родени под този зодиакален знак се борят да намерят своя път в живота, което никак не е лесно, имайки предвид, че са благословени с толкова много таланти.

Веднъж реши ли с какво да се занимава, жената Лъв ще му се посвети изцяло.

Каквото и да направи, винаги ще въздейства на околните – или ще я обичат, или ще я презират.

Много хора ще й завиждат и ще я критикуват през целия й живот, но тя рядко ще го забелязва, тъй като ще е погълната от себе си и ще е защитена от своята наивност.

В любовта

Жената Лъв никога не прави нещата наполовина, а ги прави с щедрост, докато партньорът й я изпълва с възхищение и възбужда нейното благородство.

Ако тя го срещне, докато е млада, ще бъде изключително добър приятел, ще се грижи за дома и децата, ще посреща гости, ще култивира отношения, които са полезни за мъжа й, без да остави препятствие да й попречи да обслужва неговите интереси.

Независимо от това, което казва, жената Лъв се нуждае от насърчение, помощ и ласкателства, за да бъде истински щастлива.