.

Той е доктор по астрономия и строг вегетарианец, но за света името му се превръща в легенда чрез музиката, която създава.

Брайън Мей е убеден, че повечето от великите учени са били също музиканти, а повечето великите музиканти от онази епоха са имали огромен интерес към астрономията.

Остава в света на науката, до момента, в който Queen става готова да стъпи на сцената. Тогава осъзнава, че ако не излезе веднага, ако не скочи от този прозорец в този момент, той никога повече няма да бъде там. 

Животът ми е като коралов риф. Изглежда много хубаво отвън – цветен и спокоен. Но вътре се случва непрекъсната борба за територия между животинските видове.

Най-голямата емоция в създаването е мостът към оптимизма.

Майка ми казва, че в детството си съм мечтаел да стана лекар … Не знам колко добре си спомням, но винаги съм искал да стана рокер.

Астрономията е много по-забавна, когато не си астроном. Същото е с музикалния бизнес – изглежда много по-интересно, когато не сте в него.

Минавам през сериозни кризи на всеки няколко месеца, но след това имам големи върхове на вяра и креативност. Аз съм странен вид животно.

Изглежда, че не можете да повторите някои неща. Вярвам, че магията на момента не може да се повтори отново.

Никога не съм вземал сериозно сериозно нотите. По-добър съм, като слушам другите хора, а също така собствената си интуиция.

Сватбеният марш има част от погребалният марш в себе си.

Понякога, когато преглеждам списанията, изведнъж осъзнавам, че някога ще се загубя в собствената си коса.

Аз не съм някой, който обича да прекарва времето си на плажа. Просто не знам какво да правя там.

Китарата е моето оръжие, моят щит, зад който се крия.

Наистина си мислех, че свиря доста добре, докато не видях Джими Хендрикс.

Аз презирам лотарията. Има по-малък шанс да станеш милионер, отколкото да бъдеш ударен в главата от падащ астероид.