Дейв Бари е американски журналист – носител на награда „Пулицър“. Автор е на над 30 книги, които често са в списъците на бестселърите. Той е известен със забавните си цитати за нещата от живота. Вижте някои от неговите остроумни и духовити прозрения през годините.

Никога, при никакви обстоятелства, не вземайте хапче за сън и разхлабително в една и съща нощ.

Ако трябва да се определи с една дума причината, поради която човечеството не е постигнало и никога няма да постигне пълния си потенциал, то тази дума би била „съвещания“.

Има много тънка граница между „хоби“ и „умствено заболяване“.

Хората, които искат да споделят религиозните си възгледи с теб, почти никога не искат ти да споделиш твоите с тях.

Човек не трябва да бърка кариерата си с живота си.

На никой не му пука можеш ли да танцуваш добре. Просто стани и танцувай.

Никога не облизвай нож за пържоли.

Най-деструктивната сила във Вселената е клюката.

Никога няма да откриете човек, който да ви даде ясно и задоволително обяснение защо преминаваме към лятно и зимно часово време.

Идва момент, когато човек трябва да спре да очаква други хора да обръщат внимание на рождения му ден. Това време е на 11-годишна възраст.

Това едно единствено нещо, което обединява човешките същества, независимо от възрастта им, пола, религията, икономическия статут или етническия произход, е че някъде там, дълбоко в себе си, ние всички вярваме, че сме шофьори над средното ниво.

Човек, който е мил и добър с теб, но е груб със сервитьора, не е мил и добър човек. (Това е много важно. Обърнете внимание. Винаги е валидно.)

Да си купиш правилния компютър и да го накараш да работи добре не е по-трудно от това да построиш ядрен реактор, от части на ръчен часовник в тъмна стая, използвайки само зъбите си.

Никога не се страхувайте да изпробвате нещо ново. Спомнете си, един самотен аматьор е построил Ковчега. Голяма група професионалисти са изградили „Титаник“.

Мъжете са като хубавото вино. Започват като грозде и зависи от жените дали ще ги смачкат хубаво, за да се превърнат в нещо приемливо, с което може да се вечеря.

Първоначално голфът е бил развлечение за богати протестанти; днес той е достъпен за всеки, който може да си позволи да носи отвратителни дрехи.

Компютърната революция променя всичко така стремително, че само четиринадесет годишните разбират какво става.

Това, което за един представлява драма и даже трагедия, за друг е просто хумор, особено между четвъртата и седмата бира.

„Потребител“ – дума, която се използва от компютърните професионалисти вместо думата „идиот“.

Научно доказано е, че организмът не усвоява холестерола, ако сте го взели от чужда чиния.

Несъмнено, най-великото изобретение в историята на човечеството е била бирата. Разбира се, и колелото е било велико изобретение, но колелото не върви така добре с пица.

Докато не уловиш истинска риба, риболовът е скучен, а след това е отвратителен.

Когато назряват проблеми и ситуацията изглежда много лоша, винаги се намира един човек, който вижда решение и е готов да поведе. Много често такъв човек е луд.

Колкото по-лош е филмът, толкова повече хеликоптери има в него.

Приятел е този, който знае песента на сърцето ти и може да ти я запее дори, когато си я забравил.

редактор: Виктор Иванов

Вижте още: Аз никога не забравям лица, но във вашия случай с удоволствие ще направя изключение – ГРАУЧО МАРКС

Ден без слънце е, нали знаете, нощ – СТИВ МАРТИН

Тъкмо намериш смисъла на живота и те вземат че го сменят – ДЖОРДЖ КАРЛИН