.

ПОЧТИ ДЕТСКА ПРИКАЗКА ЗА ЛЮБОВТА

Имало едно време в едно недалечно царство, което нито било толкова недалечно, нито било царство, а най-обикновено княжество, което функционирало като най-обикновен наситен с фини прахови частици град, един принц и една принцеса, които много се обичали.

Те дълго време били заедно и щастливи, докато злата и завистлива вещица, която съществувала под формата на чистата и неподправена човешка глупост, его, самовлюбеност, себичност и още една торба красиви качества, успяла някак най-накрая да ги раздели, за да не се мъчат повече.

Минали седмици и месеци, в които принцът и принцесата непрестанно се следели в социалните мрежи и проверявали кой какво лайква, кой кого следва, както и разпитвали птичките и мечките, за да понаучат нещо един за друг.

Накрая след дълго обмисляне, взели, че отново се събрали.

Княжеството било във възторг, въпреки че изобщо не знаело, че е във възторг и че нещо се е случило.

Между героите било сякаш никога не са се разделяли, сякаш никога не е бивало да се разделят, сякаш душите им са създадени една за друга и раздялата им е била най-голямата грешка на света.

Толкова много време били изгубили заради злата вещица, но сега всичко отново си дошло на мястото.

И така, принцът и принцесата заживели благо, дълго и щастливо… за около ден и половина, докато отново не се скарали за абсолютно същото, за което се били карали и преди.

Този път обаче били още по-твърдо решени да останат заедно и след като не успели да се запишат на уебинар „Как да постигнем пълното щастие“, защото местата били свършили, отишли при селския астролог, най-мъдрия от всички нумеролози в цялото княжество, главното защото бил и единственият.

Попитали го какво да направят, за да успеят този път да останат заедно и да съхранят любовта си.

Магьосникът, както наричали в селото всички астрологонумеролози, тоест само него, погладил дългата си брада наужким, защото точно се бил избръснал, понеже му предстояло да се снима за паспорт и им казал следното:

– Вие, михлюзи с михлюзите ви, няма как да бъдете заедно, защото не сте се променили. А не сте се променили, защото всеки от вас прекалено много харесва онова, което е. А когато прекалено много обичаш себе си, не си способен да правиш компромиси за други хора. Разбирате ли сега къде ви е проблемът и какво трябва да направите?

– Да! – Възкликнали радостно те, защото най-накрая знаели тайната на щастливата връзка.

Благодарили сърдечно на магьосника за помощта и си отишли.

Принцът и принцесата си научили урока и заживели щастливо и обсипвани с ежедневна обич. Далеч един от друг. С огледало в ръка.

Година по-късно, магьосникът написал статус във Фейсбук: „На някои хора сродната им душа, са те самите.“

Принцът и принцесата го лайкали, мислейки си, че става въпрос именно за другия.

The End.

Още от младия автор можете да прочетете на неговата фб страница Димитър Калбуров и в Инстаграм