.

Музикална вселена, изпълнена с бляскави мелодии, трогателни балади и щипка ексцентричност – това е Елтън Джон. Истинска легенда, чийто талант и неповторима същност са завладели публиката по целия свят.

Елтън Джон е продал над 300 милиона копия от албумите си по целия свят, превръщайки се в един от най-продаваните музиканти за всички времена.

Концертите с Елтън Джон никога не са били просто за музиката. Екстравагантни костюми, ослепителни светлини и заразителната му енергия превръщат всяко шоу в театрална феерия.

Първият урок, който научих, е значението на намирането и следването на дадена страст. В това отношение аз бях щастливец от самото начало. Открих любовта си към музиката, когато бях едва на три години. Първият път, когато чух Елвис Пресли, разбрах, че искам да пея. Страстта ми пристигна напълно оформена.

На мен винаги ми е била интересна само артистичната страна на живота.

Пътят към успеха никога не е бил лесен, не беше и за мен. Баща ми, например, смяташе, че изграждането на кариера в музиката е нещо скандално и неприемливо. Но той не успя да ме разубеди да преследвам мечтата си. Продължих да се боря за нея и да я обичам. Именно сбъдването ѝ ми предложи радост и материално изобилие отвъд най-смелите ми представи.

Най-прекрасното в рокендрола е това, че човек, като мен, може да стане звезда. Славата може да бъде проклятие. След като започнах да имам невероятно високи приходи, започнах да ги губя. Започнах да губя себе си. Човечността и честността ми сякаш се разпръснаха в невероятно количество наркотици и алкохол. Славата, която на пръв поглед изглежда като благословия, скоро се оказа проклятие. Страхувам се, че тогава реагирах много зле. Станах гнусна личност – егоистичен, егоцентричен и неадекватен. Това беше болезнения втори урок, който научих, като направих всичко по грешния начин. Добрият лидер има морална цялост, която оцелява както в успеха, така и в провала.

Ако хората около теб спрат да се съмняват в способностите ти, внимавай – това е истински опасно.

Без лидер, който има чар – дори негативен – успехът няма да дойде.

Но, слава Богу, животът ви може да се промени. Това е третият ми урок. Бъдещето винаги е във вашите ръце.

Да станеш човек не е лесно. Нужно е да се научиш да бъдеш такъв.

Няма нищо по-дълбоко, нищо по-мощно от проявата на човечност. Това е повече от очевидно. Когато смятаме, че някои човешки същества са под нашето достойнство, е лесно да отвърнем очи от страданието им. Когато започнем да мислим за тях с чувство за съпричастност, ще осъзнаем, че тези, които страдат, са като нас. Това е импулсът, който във времето води до колективната организация на помощта. Това е моментът, в който започваме процеса на изцеление.

В днешния свят има толкова омраза, толкова страх, толкова агресия… Затова аз искам да издигна любовта като знаме. Искам да покажа, че тя е единствената алтернатива. Любовта е това, което ще ни спаси.

По-добре е да строим мостове, а не стени.

Не съди за картината по нейната рамка. Няма двама души, които да са еднакви.

Една бира в повече е достатъчна, за да спреш да чуваш човека срещу себе си.

Не взимай повече, отколкото можеш да дадеш.

Когато ви е лошо не се опитвайте да поемете на плещите си всичките несъвършенства на този свят.

Децата променят човека, защото изместват неговия център на вселената от собствената му личност. И това е велико откритие, което аз направих с появата на децата. Понякога хората говорят: „Не искам деца.“ И ги разбирам. Говорих същото и така щях да мисля, ако не бях станал баща.

Имам партньор, имам деца, имам семейство… Това е всичко, от което един човек има нужда.

Целият смисъл на този успех и известност е, че можеш да правиш различни неща за близките си, така че в и техния живот да има повече специални моменти.

Не можеш да спреш възрастта, колкото и да ти се иска. И всъщност не е нужно. Нужно е да се научиш да я приемаш с достойнство.

Достатъчно е да се научим, че калейдоскопът на живота се върти за всички ни. Не можеш да върнеш миналото. Не можеш да го пресъздадеш. Не можеш да го изживееш отново. Просто не можеш. И няма смисъл да опитваш.

Така трябва да запълним дните на своя живот, че да не преставаме да сияем.

Не забравяй, че колкото по-малко говориш, толкова повече работа вършиш.