.

Определи успеха за себе си!

Отидох в един вуду магазин в южен Ню Орлиънс. Там имаше флакони с „магически” отвари, подредени в редици и с етикети, на които бе описано какво могат да ти дадат: плодовитост, здраве, семейство, правна помощ, енергия, прошка, пари.

Познайте коя редица се продаваше най-много? Пари. Да, парите са универсалната ценност днес. Парите са успех. Колкото повече имаш, толкова си по-успешен, нали?

Дори културните ценности са монетаризирани. Смирението вече не е модерно, прекалено пасивно е.

Можем да забогатеем бързо чрез интернет измама, да сме експерти по нищо, но да станем по всичко само като заявим, че е така, да се прочуем със ceкс видео и да придобием богатство, слава, позиции и власт, дори уважение без нито капчица компетентност за нещо стойностно. Случва се всеки ден.

Всички искаме да успеем. Въпросът, който трябва да си зададем, е: какво е успехът за нас?

Повече пари? Добре. Здраво семейство? Щастлив брак? Да помагаме на другите? Да сме известни? Духовно богати? Да изразяваме себе си? Да създаваме изкуство? Да оставим света по-добро място, отколкото сме го намерили?

Какво е успехът за мен? Не спирайте да си задавате този въпрос. Защо просперирате? Каква е цената ви? Отговорът може да се променя с времето и в това няма нищо лошо, но знаете ли какво?

Какъвто и да е отговорът ви, не избирайте нищо, което би застрашило душата ви.

Нека приоритет ви бъде това, което сте, какъв бихте искали да станете, не си губете времето с нищо, което е в противоречие с характера ви.

Недейте да зависите от пиенето на газирани напитки. Днес са сладки, но утре ще имате кариеси.

Животът не е състезание по популярност.

Бъдете смели, поемете нагоре по хълма, но преди това си отговорете на въпроса: кой е моят хълм?