.

Не можеш да спасиш един мъж, момиче. Колкото и да го обичаш, не можеш. Той сам трябва да пожелае да се спаси заради теб. Демоните са си негови. Само той може да ги победи. Ако не избере да се предаде пред тях. Тъмната му страна е само под негов контрол. Ти може да си ангелът му, но свободната воля му принадлежи. Не можеш да решаваш вместо него. Можеш да му покажеш нещо по-добро от това, което има. Можеш да го накараш да изживее нещо различно. И да го почувства. Можеш да му изброиш милион причини и да му дадеш хиляди възможности. Но не можеш да го спасиш. Той сам може да спаси себе си. Ако поиска…

Знаете ли, помощ може да получи само този, който е готов да получи помощ.

Защо жената винаги отново и отново преживява ситуацията, докато тя не се превърне в проблем?

Любовта за мен беше еквивалент на болката.

Понякога лъжата е начин да облекчиш болката.

Днес никой никого не слуша. Всичко само знаят, че искат да бъдат изслушани, но никой не слуша.

Тъпото нежелание на човечеството най-малкото да се опита да отговаря за своите постъпки ужасно депресира.

Унинието е грях и само трудът помага да се справиш с депресията.

Депресията е крайно тежко нещо. И не само за този, който страда от нея.

Трябва да умееш да се радваш даже от малкото, което имаш.

Вие имате само един живот. Ваш дълг е да го изживеете възможно най-пълно.

Бог има добро чувство за хумор.

Колкото по-голяма е отговорността, лежаща на раменете на човек, толкова е по-сам.

Някои грешки просто имат по-големи последствия от други. Но не бива да оставяш резултата от една грешка да определя това, което си.

Живей смело! Предизвиквай се! Не се застоявай на едно място!

Добрите работници не носят домашните си проблеми на работното място.

Тъжно е да гледаш дете, което знае, че моли за невъзможното.

Не можеш да бъдеш щастлив, ако твоето дете е нещастно.

Казват, че можеш да оцениш красотата на една градина само когато достигнеш определена възраст и аз смятам, че в това има доза истина. Може би е свързано със смисъла на живота. Има нещо вълшебно в това да видиш порастването на нещо ново след тъмнината и студа на зимата, радост от различното, което идва с всяка изминала година и начина, по който природата избира как да покаже градината в пълния й блясък.

Даже късчето от рая може да опротивее, ако ти забранят да го напускаш.

Джоджо Мойс е родена на 4 август 1969 г. в Англия. Израства в Лондон. След гимназията работи различни временни работи, като контрольор, машинописец на брайл за слепи и на съставител на брошури.

Едновременно завършва с бакалавърска степен лондонския университет „Роял Холоуей“ и колежа на Лондонския университет.

През 1992 г. печели стипендия на вестник „Индипендънт“ и завършва с магистърска степен по журналистика от Лондонския градски университет.

След дипломирането си работи като журналист 9 години за „Индипендънт“ и 1 година за „Соут Чайна Морнинг Поуст“ в Хонг Конг през 1998 г. През 2002 г. е издаден първият ѝ роман „Sheltering Rain“.

След успеха на романа тя напуска работата си и се посвещава на писателската си кариера. Едновременно пише и статии за „Дейли Телеграф“.

Следващият ѝ роман „Foreign Fruit“ от 2003 г. печели награда за най-добър роман на годината от Асоциацията на писателите на любовни романи. Романът ѝ „Последното писмо от любимия“ от 2010 г. също печели награда за най-добър роман на годината.

През 2012 г. е издаден първият ѝ роман „Аз преди теб“ от едноименната поредица. Той става международен бестселър, преведен е на над 30 езика и е издаден в над 3 милиона екземпляра по света.

През 2016 г. е екранизиран в едноименния филм с участието на Емилия Кларк, Сам Клафлин и Джена Колман.