Шон Бийн е умирал толкова пъти на екрана /над 20/, че в негова чест има класации за най-впечатляващите сцени, в които бива убит.

Застрелян е поне 10 пъти, наръгван, обезглавяван, разчленяван, обесен, удавен и дори погребан жив.

Актьорът, изиграл блестящо такива емблематично роли като Боромир във „Властелинът на пръстените“, Нед Старк в „Игра на тронове“, Шон Милър в „Патриотични игри“ и дори „умира“ в един от филмите за Джеймс Бонд, когато агент 007 го мята от кула, е уморен до смърт от всичкото това умиране.

И макар че в секундата, в коята главата на главния герой Нед Старк падна, и то още в първи сезон, „Игра на тронове“ се превърна в истинска сензация, Шон Бийн просто не може повече…

В социалните мрежи бе стартирана кампания „Don’t Kill Sean Bean“/„Не убивайте Шон Бийн“, призоваваща Холивуд да спре да му дава винаги такива роли.

Именно, за облекчение на всички, той реши да се присъедини към нея, за което му благодарим.

Героите му винаги имат ужасяваща гибел и затова от сега нататък е решил винаги да се интересува предварително каква ще е съдбата на героя му, когато се ангажира с нова роля.

Обикновено им казвам, че хората вече знаят, че героят ми ще умре, просто защото става дума за мен. Наложи се да прекратя това и да започна да оцелявам, защото иначе нещата стават малко предвидими.

Случвало се е да играя доста лоши хора. Тези роли бяха страхотни, но не ме изпълваха докрай с радост, защото в края винаги умирах.

Дори самият автор на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин, заради когото Бийн умря веднъж /една от най-сърцераздирателните екзекуции на лента/, се присъедини към кампанията:

И ако си мислите, че Шон Бийн е закоравял от всичкото това умиране, сте прави:

Случвало се е да ме ранят няколко пъти по време на снимки. Инцидентите обикновено идват от там, от където най-малко очакваш. Веднъж един кон се приземи на главата ми, хич не беше хубаво. Имал съм доста синини и порязвания през годините. Предполагам, че щом яздиш кон и се сражаваш с меч, е нормално да отнесеш някой удар. И аз съм раздавал един-два. Но се надявам, че вече съм приключил с умирането.

И въпреки че трябва да се оправя с толкова много насилие на работното си място, той се е научил да се справя:

Дните ми са изпълнени с кошмари, затова пък нощите ми са спокойни.