Една от най-сексапилните звезди на Холивуд никога не е имала нужда от допълнителна реклама за успеха на кариерата си. Пенелопе Круз е от жените, които никога не са се притеснявали от извивките на тялото си, даже напротив – гордеят се с тях. 

Интересно е да се спомене, че Пенелопе е споделяла в свои интервюта, че в киното предпочита да играе грозни персонажи. Според нея подобен образ крие много повече предизвикателства при изиграването му пред камера, отколкото този на физически красива личност.

Актрисата се радва на две деца от съпруга си Хавиер Бардем – момченце Леонардо и момиченце Луна.

 

Ако не знаеш, как да се държиш, усмихвай се.

За жените да бъдат добри не е толкова полезно. Даже не е сексуално.

Всяка жена е тайна покрита с плат.

Най-важното умение, което което придобих в света на шоу-бизнеса, е да казвам НЕ. Отказала съм куп изкушения и много се радвам, че съм го направила.

Амбицията ми е да бъда щастлива.

Нещото, с което съм горда, е способността да се смея на себе си.

Без никакъв хумор могат да започнат халюцинации.

Съгласна съм, че смехът е най-доброто лекарство. Той помага на хората да се отърват от онова, което е скрито дълбоко вътре в тях. Аз съм клоун, обичам да карам хората да се смеят. Ето защо обичам да участвам в комедии.

Сложно е да започнеш кариера, базирана само на красотата и след това да се опитваш да станеш сериозна актриса. Никой не възприема красивите сериозно.

Не е важно, красива ли си, важно е каква си.

Не обичам пазаруването и безкрайните разговори за рокли и обувки. Дори за червения килим не отделям повече от два часа.

Харесва ми ролята, в която на хората им е трудно да ме разпознаят.

Изкуството е нашият универсален език.

Обичам италианската култура, тя е красива. Обичам италианския език, хората, техния характер и музиката … просто ги обичам! Понякога се чувствам като един италиански капан в тялото на испанката.

Опитвам се да ям здравословна храна. Като цяло, дайте ми една чиния с хляб, зехтин и сол и аз съм щастлива.

В няколко филма умирам. Честно казано, не ми харесва. По-сложно от това да умираш на екрана е само снимането на любовни сцени. Че какво ново можеш да кажеш на зрителите, целувайки се пред камерата чисто гола.

Външният успех е относителен. Испанските актьори ми завиждаха, когато успях и в Холивуд. А в същото време, аз седях в хотелската си стая и плачех, защото не разбирах и дума от това, което ми казваше режисьорът по време на снимките. Моят английски беше чудовищен.

Когато за първи път пристигнах в Лос Анджелис през 1994 година, съвсем не говорих английски. Можех да кажа само две фрази: „Какво става?“ и „Искам да работя с Джони Деп“.

Джони Деп е толкова особен, че прилича на марсианец. Всъщност аз така и го наричам — Марсианец.

EVERYBODY KNOWS 2019