.

Една от най-сексапилните звезди на Холивуд никога не е имала нужда от допълнителна реклама за успеха на кариерата си. 

Пенелопе Круз е от жените, които никога не са се притеснявали от извивките на тялото си, даже напротив – гордеят се с тях. 

Интересно е да се спомене, че Пенелопе е споделяла в свои интервюта, че в киното предпочита да играе грозни персонажи.

Според нея подобен образ крие много повече предизвикателства при изиграването му пред камера, отколкото този на физически красива личност.

През 2009 г. Пенелопе Круз е удостоена с награда „Оскар“ в категория „най-добра поддържаща актриса“ за изпълнението си във филма на Уди Алън „Вики, Кристина, Барселона“.

Актрисата се радва на две деца от съпруга си Хавиер Бардем – момченце Леонардо и момиченце Луна.

Ако не знаеш, как да се държиш, усмихвай се.

За жените да бъдат добри не е толкова полезно. Даже не е сексуално.

Всяка жена е тайна покрита с плат.

Най-важното умение, което което придобих в света на шоу-бизнеса, е да казвам НЕ. Отказала съм куп изкушения и много се радвам, че съм го направила.

Амбицията ми е да бъда щастлива.

Нещото, с което съм горда, е способността да се смея на себе си.

Без никакъв хумор могат да започнат халюцинации.

Съгласна съм, че смехът е най-доброто лекарство. Той помага на хората да се отърват от онова, което е скрито дълбоко вътре в тях. Аз съм клоун, обичам да карам хората да се смеят. Ето защо обичам да участвам в комедии.

Сложно е да започнеш кариера, базирана само на красотата и след това да се опитваш да станеш сериозна актриса. Никой не възприема красивите сериозно.

Не е важно, красива ли си, важно е каква си.

Не обичам пазаруването и безкрайните разговори за рокли и обувки. Дори за червения килим не отделям повече от два часа.

Харесва ми ролята, в която на хората им е трудно да ме разпознаят.

Изкуството е нашият универсален език.

Обичам италианската култура, тя е красива. Обичам италианския език, хората, техния характер и музиката … просто ги обичам! Понякога се чувствам като един италиански капан в тялото на испанката.

Опитвам се да ям здравословна храна. Като цяло, дайте ми една чиния с хляб, зехтин и сол и аз съм щастлива.

В няколко филма умирам. Честно казано, не ми харесва. По-сложно от това да умираш на екрана е само снимането на любовни сцени. Че какво ново можеш да кажеш на зрителите, целувайки се пред камерата чисто гола.

Външният успех е относителен. Испанските актьори ми завиждаха, когато успях и в Холивуд. А в същото време, аз седях в хотелската си стая и плачех, защото не разбирах и дума от това, което ми казваше режисьорът по време на снимките. Моят английски беше чудовищен.

Когато за първи път пристигнах в Лос Анджелис през 1994 година, съвсем не говорих английски. Можех да кажа само две фрази: „Какво става?“ и „Искам да работя с Джони Деп“.

Джони Деп е толкова особен, че прилича на марсианец. Всъщност аз така и го наричам — Марсианец.

EVERYBODY KNOWS 2019