.

Ако сте се научили да не се обиждате, значи, че сте се научили да гледате в сърцето на другия. Аму Мом

Има хора, които лесно се обиждат и такива, които игнорират забележките на другите с лекота.

Ако сте от първите, вероятно губите доста енергия и време, за да се справяте с емоциите си. Ето защо е важно да знаем защо хората искат да ни обидят.

Партньорът ви прави неуместни забележки за характера ви, външния вид, приятелите. Заяжда се за всяко нещо, което правите. Думите му са жлъчни и злобни, въпреки че не знаете защо сте заслужили това.

Първо, е хубаво да знаете, че голяма част от нещата, които той ви казва вероятно не ги мисли. Ако беше така, връзката ви досега да е приключила.

Зад желанието му да ви обиди, стои нещо друго, което той отказва да сподели.

Обидите са неговият начин да ви отмъсти, да ви уязви и да ви накара да се почувствате неприятно.

Да, на пръв поглед е абсурдно да правим това в една връзка, но съвместното съжителство често е съпроводено и от това.

Когато забележите, че човекът до вас целенасочено ви провокира и обижда, не бързайте да избухвате. Опитайте се да разберете причината.

Ще се изненадате от подбудите му. Често проблемът се разрешава с откровен разговор, в който всеки споделя какво му тежи.

Когато човек се чувства пренебрегнат, често се опитва да привлече вниманието на другия с обидни изказвания. Иска да получи реакция, каквато не получава по друг начин.

Какво се крие зад желанието на другите да ни обидят?

Прикритото негодувание, разочарованията, за които не искаме да говорим не рядко намират катализатор в обидите и забележките, които отправяме към другите.

Преди да се ядосате, запомнете едно: обидата представлява 50% комплимент. Човек, който се опитва да ви обиди, всъщност е недоволен от самия себе си.

По правило обиждат слабите: тези, които не могат да контролират емоциите и чувствата си.

Уверените хора не правят това!

Източник: Lifezone.bg