.

Упи Голдбърг е американска актриса, комик, продуцент, сценарист, певица и текстописец, политически активист, автор и токшоу домакин. 

Освен всичко това е един от малкото артисти печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър), да не говорим, че е печелила „Сатурн“, „БАФТА“ и „Златен глобус“.

От 2001 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Жените са толкова привлекателни, колкото искат да бъдат. Погледнете например моето лице. Не е лице, на което биха кръстили много кораби, но със сигурност е лице, което е предизвиквало много усмивки.

Майка ме научи, че ако искам да постигна нещо в живота, ще трябва да разчитам на интелигентността си, защото лицето няма да ми е от особена полза.

Аз не изглеждам като Холи Бери. Но шансовете сочат, че тя може скоро да започне да изглежда като мен.

Една актриса може да изиграе само жена. Е, аз съм актьор и мога да изиграя всичко.

Аз съм актьор. Изкуството няма цвят и пол.

По някаква причина, всички актьори имат проблем със самочувствието.

Всички сме тук с причина. Аз вярвам, че част от тази причина е да подадем фенерчета на хората, за да излязат от тъмнината.

Човеците не фигурират в списъка с моногамните биологични видове. Според мен това е много красноречив факт. Може би, ако знаехме, че когато се обвързваме с някого или встъпваме в брак, не е нужно то да е за цял живот, бихме се справяли по-добре.

В наши дни живеем много по-дълго и следователно имаме много повече време да оплескаме нещата, както и правим.

Повечето от нас – независимо момчета или момичета – още от ранна възраст са си изградили романтична представа за любов като в приказките, за птички, които пърхат над главите ни и се хранят от шепите ни, а ние вървим към залеза, хванати за ръце и очакваме, че всичко ще е прекрасно, фантастично и отношенията ни ще са съвършени. Само че обикновено не се получава така.

Не очаквайте, че в живота ви ще се появи някой и ще ви допълни, ще ви доизгради. Трябва да сте си изградена личност, преди да се впуснете в дивотиите на човешките взаимоотношения.

Вие трябва да сте изградена личност, преди да решите да се обвързвате с друг човек. Много странно ми звучи идеята да се мотаете наоколо като половин човек. Ако сте изградена личност, ще имате търпението да чакате точния човек, вместо да живеете с някой неподходящ за вас. Ще имате ли достатъчно самоувереност да го чакате?

Жените си представят, че романтичните отношения и бракът са всичко в живота и че това са нещата, за които си струва да се бориш. И аз не правя изключение. Стремях се към заветното пръстенче. Получих го цели три пъти! И ми приседна. Мислех си, че за да съм „нормална“, трябва да съм омъжена. Е, омъжих се, макар да знаех, че не трябва. Като не се получи, пробвах отново. И отново.

Мъже, престанете да търсите майка си. Научете се да се справяте сами. Идете, поработете, а като се приберете вкъщи, помогнете на съпругата си /или съпруга си/ за децата и домакинската работа. Вслушвайте се в онова, което ви казва, и оценявайте всичко, което прави за вас. Не бързайте да грабнете веднага дистанционното на телевизора и да я игнорирате.

Медиите и рекламата манипулират хората. В известен смисъл самочувствието е медийно творение. Вярно, хората си имат самочувствие, но тогава им казват: „Вашето самочувствие не е достатъчно“. И се налага да се сдобием с разни дрехи, играчки, приятели и поведение.

Здравословното самочувствие идва от научаването на нови неща и от развитието ви. А не от купуването на разни дрънкулки.

Това, което постоянно чувам и не мога да проумея е: „Не мога да имам всичко“. Разбира се, че можете. Да не би да сте го чули в някой филм? Можете да имате и кариера, и дете, и страсти. Вярно, ще сте уморени малко повече, ще се чудите къде да сте по-напред, понякога ще ви е нужна помощ, защото наистина работата е за цяло село. Никой от нас не е машина. Ще имате подобни проблеми, но това си е част от играта. Ако правите онова, в което вярвате, което ви носи щастие и удовлетворение, независимо от умората, ще продължавате, защото това е животът, който искате. Никой не казва, че ще е лесно, но пълноценният живот не се постига току-така.

Създайте собствената си сила. Спечелете собствените си пари. В тези другите отношения, в които само доите някого, може да получавате всякакви подаръци и облаги, но те не са ваши. Ваши са само, ако си ги купите лично. Трябва да можете да вършите неща сама независимо дали става дума за големи или за малки неща. Трябва да можете да си осигурите щастие сама.

Сексуалните копнежи се превръщат в затвор. Изказвам мнение от позиция на личния си опит в отношенията. Сърбала съм я тая каша.

Този абсурд, че мъжете и жените не могат да бъдат приятели, ме хвърля в смут. Мъжете и жените има много да учат един от други и приятелството предоставя чудесна възможност.

Децата се учат от вашия модел на поведение. Вие им показвате как да отвръщат на хората и как да разговарят с и за тях. Учат се от вас. Ако не искате да отгледате задник, не се дръжте като такъв.

Имате само един живот. Затова бих ви посъветвала да го изживеете пълноценно, да го наситите с преживявания и чувства и изобретателност и любов колкото ви е възможно. Продължавайте да се развивате и не го правете „между другото“. Правете го целенасочено, за себе си. Заради себе си.