.

Представителите на зодия Близнаци /22 май – 21 юни/ са преизпълнени с нови идеи и планове, които нямат търпение да осъществят.

Енергични, мобилни и вечно променящи се, те се нагърбват с няколко задачи по едно и също време и не знаят как да се концентрират върху една-единствена цел.

Символично изображение на знака

Зодиакалният знак Близнаци е представен от две преплетени човешки фигури. Това е двоен знак, който изобразява противоположностите в света – мъжки /женски, тъмно /светло, субект /обект, вътрешни /външни. Някои зодиаци дори представят Близнаците като мъж и жена.

Юношата Меркурий, който неотдавна се е пуснал от ръката на майка си Мая, изобразява характера на представителите на този знак.

Любопитно същество, което е малко нестабилно и което предпочита приключението пред сигурността.

Всичко, което е характерно за юношеството, характеризира и Близнаците – гениалността, креативността, двойствеността, игрите и андрогинията.

„Кой съм аз?“ е фундаментален въпрос за всички тях. Те притежават активност и емоция, но не знаят как да ги накарат да се допълват взаимно.

Тяхната тайна се базира на факта, че откриват ред в своя безпорядък /нещо като организирана бъркотия/.

Мъжът Близнаци

Той е елегантен и изискан, с вечно младежки вид, който го кара да изглежда с поне 10 години по-млад.

Сръчен и любопитен, той се интересува от много неща наведнъж.

Винаги дразни и подиграва както себе си, така и останалите, но невинаги по лицеприятен начин.

В живота

Той често се определя като нестабилен и повърхностен, но за да го разберете добре, първо трябва да опознаете неговата меркурийна природа.

Той живее за момента, в непосредственото настояще. Не се притеснява от другите, не мисли за нищо като за трагедия и се адаптира перфектно към всякакви обстоятелства.

Всички професии, свързани с контакти и общуване му, прилягат идеално.

Мъжът Близнаци е отличен търговец и продавач, но също толкова успешно може да преподава или да се развива в журналистиката и политиката, тъй като много добре борави с думите.

Той е трудолюбив и ще успее с помощта на дар словото, което притежава, и неговото постоянство.

В любовта

Той обича с лекота и безгрижие, но е недоверчив към любовта повече от всичко. Ужасява се от мисълта, че трябва да бъде само с една жена. Въпреки това, след появата на деца, Близнакът може да улегне и да се приспособи към дълготрайното съжителство, което ще го закотви към реалността.

Партньорката му обаче ще трябва да изстрада всичките му настроения.

Той няма да бъде верен съпруг, въпреки че ще полага огромни усилия, за да убеждава всички околни в това.

Жената Близнаци

Точно както своята мъжка половинка, тя се движи бързо и с ловкост.

Представителките на зодия Близнаци са изключително общителни, обичат светските прояви и дизайнерски облекла.

Лицето на жената Близнаци е тънко и често триъгълно, като запазва младостта си до достигане на средна възраст, въпреки стреса, хаотичността и сложния си живот.

Но да не забравяме, че тя се нуждае от стрес и хаос, все пак!

В живота

За нея са подходящи професии, които ще компенсират нестабилността й, непоследователността, емоцията, на която е подвластна и постоянната й нерешителност.

Контактна и общителна личност, също както г-н Близнаци, което я прави отличен ПР или търговец, ако журналистиката не я изкуши.

Много от нежните представители на зодия Близнаци откриват поле за изява на театралната сцена, в музиката или изкуството като цяло.

В любовта

Жените Близнаци искат брак и деца, стабилен дом и приятели толкова дълго, доколкото това няма да е в състояние да ги отегчи.

Един ден те ще осъзнаят, че обичат свободата си и ще предпочетат да се омъжат за някой, на който ще се възхищават за успехите в професионален план.

Идеалните им партньори ще притежават много общи с характера им черти, особено що се касае до интелекта и интересите.

Те имат нужда от време за себе си и за своите приятели, за да бъдат щастливи.

Мъжът до тях не трябва да ги отегчава нито емоционално, нито ceксуално. Много вероятно е да се омъжат два пъти през своя живот.