.
Всички помним къде бяхме, когато падна Берлинската стена. Макар да изглеждаше, че комунистическото управление ще продължи вечно, когато хората решиха, че им писна, изведнъж стената падна. Просто така.

Така след две години Кoвид авторитаризъм в Канада най-големият конвой от камиони в човешката история разби Берлинската стена на тиранията.

Гледах как Канада, която навремето уважавах като убежище за американците пацифисти през 60-те години на миналия век, се превръща в една от най-репресивните страни на земята.

Чудех се как един толкова свободолюбив народ може да позволи да бъде малтретиран от този мини-Сталин, без да гъкне.

Но тогава Канада се изправи и показа на целия останал свят, че свободата може да триумфира над тиранията, ако хората го пожелаят. Никоя армия не може да спре идея, чието време е дошло.

Канадският премиер Джъстин Трюдо се наслаждаваше на способността си да тероризира населението в името на борбата с вируса. Той беше толкова уверен в привидно неограничената си власт, че си мислеше, че може да се подиграва с всеки канадец, който има различни възгледи. Премиерът заяви в скорошно интервю, че нeвaкcиниpaните канадци са „екстремисти“ и „рacисти“.

Когато канадските шофьори на камиони се изправиха срещу тиранията му и започнаха своя исторически конвой към Отава, той си помисли, че може да продължи да се подиграва на хората. Шофьорите на камиони и техните поддръжници са просто „незначително малцинство“, което има „неприемливи възгледи“, заяви той уверено.

За Трюдо любовта към свободата е просто „неприемлива гледна точка“.

По-малко от седмица по-късно, когато десетки хиляди камиони започнаха да влизат в столицата с милиони привърженици зад тях, „смелият“ канадски министър-председател избяга от града, за да се укрие на неизвестно място.

Както Илон Мъск написа: „Изглежда, че така нареченото „незначително малцинство“ всъщност е правителството“.

Канадските мейнстрийм медии очевидно са също толкова послушни на режима, колкото и нашите. Те пренебрегваха конвоя на свободата възможно най-дълго. Репортажи почти нямаше. След това, когато стана невъзможно да го игнорират, започнаха да атакуват и да се подиграват, вместо да се опитат да отразяват събитията точно.

Беше отвратително и почти комично как „репортер“ от Канадска радио- и телевизионна корпорация предположи, че канадският конвой за свобода е измислен от Путин и руснаците!

Хиляди камиони пристигнаха в Отава. Те настояват за прекратяване на Кoвид тиранията. Те са подкрепяни от милионите граждани, които издържаха студа в нощната канадска зима, за да окуражат шофьорите на камиони.

Този протест е изключително важен, защото не се ограничава само до Канада. Шофьорите са подкрепяни по целия свят. Провеждането на подобен конвой се планира от Калифорния до Вашингтон, окръг Колумбия. В САЩ, където рафтовете на хранителните магазини са все по-празни, шофьорите на камиони имат повече значение, отколкото властите биха искали да признаят.

Ако бях министър-председател на тоталитарна Австралия или Нова Зеландия – или почти навсякъде в Европа – в момента щях да съм доста нервен. Точно както Кoвид тиранията се спусна по целия свят по привидно координиран начин, сега, когато Берлинската стена на тираните е пробита, е само въпрос на време ударните вълни да се усетят надлъж и нашир.

Дължим благодарност на канадските шофьори на камиони. Нека всички направим всичко възможно, за да помогнем на движението за свобода да продължи да набира пара!

Автор: Ron Paul

Източник: We Are All Canadian Truckers Now!