.

Страстен характер, необикновена съдба

Воден знак, подвластен на Марс – планетата на войната, на безпощадните битки и на големите триумфи, и Плутон

Скорпионът е подвластен на две планети от капитално значение: едната е Марс с нейната сила, жестокост и своя удивителен, винаги готов да избухне огън; другата е Плутон – истинска велика сила на мрака.

Под това изключително двойно влияние Скорпионът /на всичко отгоре воден знак, значи в опозиция със своите владетели/, бедният Скорпион се бори, страда, самоизяжда се, възкресява в своята пепел и представлява един рядко противоречив, необуздан характер, твърде привлекателен, но и твърде суров.

Първата трудност за него е да живее.

На първо време този знак има всичко: динамизъм, сила, духовна виталност.

Но… налице е постоянно мрачно раздразнение на Скорипона, което му създава многобройни врагове, защото всеки си мисли, че то е насочено срещу него.

Всъщност Скорпионът е непрестанно раздразнен, но срещу себе си. От къде идва това раздразнение?

От вътрешния му живот, от врявата на страстите му, от необузданите му желания – неща, които засягат само него, противопоставят го на самия него и го принуждават да води сурова борба срещу опасните слабости, които привличат природата му.

Тогава, подобно на своя символ, той насочва отровата си срещу себе си.

Винаги има нещо неопределено, затворено и тайнствено у Скорпиона. Дори когато изглежда спонтанен и искрен, той е резервиран и неспокоен.

При него това е начин на самозащита, защото свръхчувствителноста му го кара да се мисли винаги критикуван или заплашен и подсъзнанието му веднага изключва подзащитната система.

Наистина неговата отбрана /ако има реална атака/ е страшна.

Невъзможно е да се намери друг индивид, който да реагира с такава неумолима твърдост, както Скорпиона, както е трудно да се надмине желязната му воля в работата и в изпълнение на задълженията му.

Същите сили той разгръща, за да не се откаже от един идеал или да защити стремежите си.

Това е валидно и за мъжете, и за жените от този знак. Те не търсят никога убежище в илюзиите си.

Те са реалисти и знаят, че рядко утре е по-хубаво от днес и че е по-добре да посрещнат събитието, отколкото да го омаловажават.

Те са проницателни, откриват бързо слабата точка на един човек, на едно дело или желание.

Родени борци, ненадминати наблюдатели, те ще си послужат с тези козове, за да спечелят играта.

За да станат хуманни, Скорпионите трябва непрекъснато да контролират своята необузданост, да забравят, че са силни и че обичат силата си, да се откажат завинаги да искат и винаги да имат право, да се откажат от стремежа си непрестанно да господстват, да забравят онази постоянна променчивост, която им позволява да царуват по-добре.

Ако ли не… те ще бъдат твърде зли и мразени Скорпиони, с отмъстителен дух и брутален характер.

Но ако, изпълнявайки своя дълг, налагайки си една свободно избрана дисциплина, или осъществявайки една задача, която поглъща вътрешния му пламък, Скорпионът сполучи да се издигне до възвишеното, то тогава го очаква велика съдба – той ще бъде личност от първа величина, с широк дух, с неоспорима мисъл.

Знак на интелигентността, Скорпионът знае да използва постоянно това блестящо качество и повече от който и да е друг знак от Зодиака внася във всеки знак, във всеки разговор частица от своя дух.

Тук омайващо е не изразходването на интелекта, а и самата привлекателна форма на скорпионската интелигентност.

Тя прилича на първична материя, която Скорпионът обработва, моделира, както железарят обработва желязото.

От този суров материал той е изготвил една изключително сечиво, едно съвършено оръжие.

Скорпионът е цар на този свят и използва всичко необикновено, всичко живо, което неговата природа крие в себе си, цялата си интуитивност и магията на своята двойнственост, за да изрази оригиналния си интелект и то във всекидневния живот, без да чака особени случаи. Това е белегът на неговата личност.

Трябва да се опитаме да разберем този знак на големите есенни метаморфози, който под влиянието на Плутон лесно влиза в преизподнята.

Скорпионът винаги мисли за смъртта. Той живее с тази присъща идея, че в края на действителността винаги има „друг край”, който той междувременно отказва да приеме за безвъзвратен.

За него има задгробен живот, „нещо”, което го привлича дотам, че мнозина Скорпиони разиграват масичките и разпитват духовете.

Внезапните нервни депресии на Скорпиона, неговите странни тъги, които стигат чак до сомнамбулични състояния, се приписват на вътрешните му разногласия, които го противопоставят на самия него и го правят понякога агресивен.

В тези черни периоди Скорпионът преживява истински кризи на саморазрушение.

В такива случаи чрез сарказмите си, чрез неоправдани сцени и безплодни критики той разрушава и брака си, както и приятелствата си или своята работа.

След това той ще съжалява, но от гордост и от фатализъм не ще стори нищо, за да оправи нещата.

Но не са само тези черни страни при този знак – налице са всички други, още по-засилени и още по-горещи.

В приятелствата си той е лоялен, без прекалена привързаност, но е великодушен и е готов да даде в случай на нужда.

Често стимулира и протежира хора, у които с интуицията си открива и развива неподозирани качества и съумява да ги направи личности.

Твръде е чувствителен към симпатиите и антипатиите си и твърде често в отношенията си върху тях. Винаги е критичен, вижда, наблюдава, съди – не винаги по приятен начин, дори чак до рязкост.

Това може да му създаде вражди, които наистина не го занимават свръх мярката.

Напротив, за него те са понякога могъщ стимул, който му позволява да разгъне всичките си сили.

В работата си е голям индивидуалист. Обикновено му е необходимо известно време, за да започне, но после се включва изцяло.

Рядко е да намери разрешение на проблемите, които среща; необходимо е, обаче, да се чувства независим.

Проницателността на Скорпиона го прави на първо място лекар и хирург, прочут витуоз в диагнозата.

Скорпионите са също реномирани адвокати, които успяват да наложат своята теза при защита или обвинение, противопоставяйки я на слабите точки у противниковата страна.

Те са, междувпрочем, най-добрите криминалисти, които с интуиция, силно въображение и настървение довеждат работата си до успешен край.

Жената Скорпион – необуздана

Жените Скорпион са два типа, твръде различни един от друг.

И двата типа са страшно силни, пламенни и неукротими, но едната е по особен начин строга и богата с приглушени качества като фламандска картина, докато другата, разрушила всички бентове е истински фатална жена, суетна и опасна.

Първата има точно същите черти на характера, както мъжа Скорпион. Самата същност на Скорпиона /мъж или жена/ е винаги еднаква.

На това основание родените под знака на Скорпиона имат мъжи разум и силен дух, но това е и пречка за дълбока женственост на сърцето.

Нервна в областта на енергията, в чувствата си тя е дълбока и затворена. Тя обича със страст и създава един климат на влажност и аболютност, малко труден за неспокойните мъже.

Тя винаги мечтае за някаква ресиновска ситуация и великите гръцки трагедии й се струват неосяти въглища.

Ето защо трябва да се заангажират твръде пламенните й сили – нужно е да работи, да се занимава с обществени организации или с благотворителна дейност, където ще може да изразходва излишните си сили и страсти.

Жената Скорпион не намира лесно мъж, който да отговаря на абсолютните й нужди.

Силният й дух привлича почти винаги интелигентнти типове, чувстителни, пасивни, слаби, твърде различни от идеала, който тя търси, но тя умее да изживее и този вид любов.

Много са жените Скорипон, които са  създали положението на мъжа, за когото са се омъжили, водейки го, окуражавайки го, тикайки го с рамо, борейки се за него и поддържайки го в трудните моменти.

Ако бракът удържи и мъжът се научи да отминава леките пристъпи на агресивност у жената, тогава се образува стоманен съюз, какъвто често намираме в основата на традиционните семейства, за които бракът е свещен.

Жената Скорпион е надарена с особен чар, тя има особено красиви очи, от които се излъчва магнетична светлина.

Тя никога не е жертва на модата, но все пак има много вкус и знае да намира подходящите лини за своя силует, за своя оригинален стил.

Другият тип жена Скорпион е фатална жена, чувствена, кокетка, страстна, без мярка, искаща всичко да знае, врастваща се в безредието, сееща смут – тя води мъжа, който обича, направо към разруха…

Често, впрочем, тя го следва и се оказва на дъното на пропастта, винаги заслепена от страстите си, неспособна да им се противопостави, да се окопити, да реагира.

Мъжът Скорпион и любовта

Мъжът Скорпион е често прелъстителен, има стоманени мускули и нерви.

Твърде инстиктивен в любовта, той се бори /ако има висок нравствен дух/ срещу непрестанните атаки на своите страсти.

Ако е по-малко дисциплиниран, поддава се и пада. Но скоро открива, че в действителност не обича. Тогава той играе голямата игра на Амур и то не толкова да убеди другия, колкото себе си, че обича.

Защото там му е болката; той целият е пламък от страсти, но трудно постига онази голяма обич, за която копнее.

Ако една жена съумее да създаде около него атмосфера на сърдечност и нежност, възможно е той да направи всичко, за да я запази и да я направи своя жена.

Тази избраница трябва да се приготви за един труден, но вълнуващ брак, при който заповед  № 1 ще бъде: оставете свобода на съпруга Скорпион, после бъдете всичко за него.

После тя трябва да умее да прощава и да залага върху онова уважение и пълно доверие, върху хармонията и безусловната обич, която ще дойде след бурята.

Това става към 40-те години на Скорпиона. Тогава, междувпрочем, е най-добрият момент да го срещнем – когато битките най-после са утихнали.

Овен              Телец

Близнаци     Рак

Лъв                Дева

Везни           Скорпион

Стрелец       Козирог

Водолей         Риби