.

Aerosmith са заедно в един и същи състав от 1971 година до сега. Това се случва наистина с много малки музикални групи на световната сцена.

Фронтменът Стивън Тайлър е роден на 26 март 1948 г. в Ню Йорк. Баща му е учител по музика. Стивън има руски и германски корени в рода си, както и далечна връзка с индианското племе чероки.

Прочут се неповторимият си глас, Стивън е мултиинструменталист – свири на хармоника, мандолина, пиано и перкусии.

Неминуемо присъства в класациите на топвокалите на всички времена. На 21-во място е в класацията VH1’s „Стоте най-секси артисти“.

Признава, че е хвърлил около 5-6 милиона долара за дрога, но също твърди, че е престанал да взима наркотици преди 20 години.

Стивън има четири деца – актрисата Лив Тайлър от кратката му връзка с модела Биби Бюъл, Миа от брака му със Сиринда Фокс, Челси и Тадж от брака му с Тереса Барос. Освен това е горд дядо на три внучета от първата си дъщеря и едно от втората.

Мнозина плащат за постъпките, за които не им е стигнало решимост да направят.

Навремето просто действахме, това e ключът към всяко едно нещо, няма как да знаеш дали ще стане, ако не пробваш. Все още имаме много енергия и нестихващо желание да действаме, мисля, че това е нашата малка тайна.

Колкото и да съм добър, не съм нищо без бандата.

Който прави музика, носи в себе си определена сила, заряд от емоции.

Музиката е удоволствие, когато я правиш и когато я слушаш, тя е там, за да ти помага. Мисля, че без музиката животът би бил доста безцветен. Моят със сигурност.

Секс, наркотици и рокендрол. Махнете от тук наркотиците и ще ви остане повече време за останалите две думи.

Ако поемете риск, две неща могат да станат: или хората ще ви се присмеят или ще се окажете далеч пред всички останали.

Всеки живот има своя линия на тъга. И най-често, когато пресечете тази линия, се събуждате и започвате живота си отначало.

Животът е пътуване, а не пристигане.

Мисля че няма вечни неща. Но, когато моето дете ми казва, че ме обича, знам, че това е завинаги!

Всички сме правили щуротии през живота си, важното е да си изкарал своите поуки от всяка ситуация. Аз не съжалявам за нищо дотук, иначе нямаше да съм същият.

Вярвам преди всичко, че трябва да бъдем добри.  Мисля, че това е в основата на всичко. Като човек, който е видял и направил много различни неща, това е, което вярвам, че е важно.

Преди всичко, аз съм дядо Стиви!