.

Слънцето в знак Телец и ни носи енергиите на това най-магнетично, свежо, красиво, възходящо за физическата природа време на годината.

За да използваме най-пълноценно тези влияния, е добре да обърнем внимание на няколко основни неща. Нужно е да поработим върху мира и търпението си и да се постараем да ги увеличим.

Ако вземем пример от типичните представители на знака, ще видим, че това са хора, които много здраво държат центъра на съзнанието в себе си, в собствената си индивидуалност и не се разпиляват в неща, които не усещат свързани със собствения им път в живота.

Това е енергийно най-пестеливият знак. 🙂 Не че е мързелив (не говорим тук и сега за изродени черти, а принципно), а умее да прави плавни движения, които не хабят излишни сили.

Прекалено резките движения изразходват доста ценна енергия. Неслучайно най-дълголетните хора са под този знак или със силно негово влияние.

Друго жизненоважно нещо е храненето. Наблюдавайте някоя кравичка как си пасе. Добре е да се храним бавно, с удоволствие.

Да приемаме храна, която обичаме и с която организмът ни се чувства добре. Както и при възможност да си готвим сами или пък да ни е сготвил човек, който ни обича.

Храненето трябва да се превърне в тип медитация. Храната е проявена физическа любов, която ние приемаме и трансформираме (това е по противоположния знак – Скорпион) в по-фина форма, за да се ползваме от силата ѝ.

Телците са музикални хора, независимо дали пеят, свирят или просто си вървят, именно заради усета им за хармония и плавност. Много благоприятни в този период са заниманията с музика, танци. Изобщо музиката е здраве.

Сега, говорейки за този земен неподвижен знак, ще споменем това, че тялото, с което се движим и действаме във физическия свят е нашето най-лично притежание и най-ценното, което имаме, нашата къща, нашия дом, храмът на душата.

И, отнасяйки се с уважение към него, пред нас едва тогава се разкриват възможностите за всичко останало.

Много от уж духовните хора имат склонност да пренебрегват тялото, неговите сигнали, дори да го измъчват, но едва ли по този начин може да се стигне много нависоко, поне не и за дълго и постоянно.

Ако тялото е нашето радио, то колкото е по-здраво, толкова по-хубави станции ще може да улавя и с по-чист сигнал.

Следователно и мислите, и чувствата на човека ще са по-добри. И има една такава формулировка: „Безкрайности – без крайности!“ Това сякаш Телците осъзнават много добре, защото техните постижения са бавни и сигурни.

А не – гладуваш здраво, после се тъпчеш здраво и само стресираш организма си. Търпение и благост – това е Телецът!  – принципите в Природата, които ни заземяват, карат ни да се чувстваме здраво стъпили на земята, с център в себе си, свързват ни с благата на материален план – кондензирана духовна енергия, служеща за поддържане на физическия ни живот, всички съзидателни сили на живота.

Благост, търпение, устойчивост, сила, животворност, мекота, благодарност, чувственост, отдаденост, красота, надеждност.

Такива хора често стават център на случващото се, когато проявяват чистото си Аз, защото енергиите им са центростремителни сили, около които по-подвижните и неустойчиви елементи се привличат и завъртат.

Такива хора облагородяват мястото около себе си и създават уют наоколо за себе си и другите.

Независимо дали други фактори в картата ги правят по-подвижни като професия и бит, те винаги създават приятна и стабилна обстановка около себе си, осигурена с нужните и практични удобства.

Те са свързани с храненето като процес, което е един от най-великите процеси, стига да се схване правилно и отвътре.

Имат усет за материалните ценности, адекватност за обективната обстановка на нещата. Също така са свързани с ценностите, ценностната система като цяло.

Или трябва в този си живот да я изучават, изграждат, или ако вече са го направили по правилния начин, с живота си да предадат това знание и на другите.

Истинските ценности са неизменяеми от времето и са тези, на които винаги може да се разчита.

Откриването, различаването им е една от най-важните способности, които са нужни на човека и са пряко свързани с благоденствието, дългосрочното му щастие, здравето и изобщо правия път в живота.

Тръгвайки оттам, после и работата с днешните разменни монети – парите ще става по точния начин.

Удоволствията, търсенето им, отдаването им, също са неизменна част от техния живот.

Много е важно да се откроят тези, които са градивни, полезни от тези, които са вредни, инволюционни и отнемащи свободата на Духа.

Радостта е благо, което е предназначено за всеки, но само свободните хора могат да я усетят в чистия ѝ и пълен смисъл.

Много е тънка границата и се изисква истинско майсторство, за да бъде човек в добра позиция.

Например – не е лошо да се яде, но не трябва да се преяжда и точно този баланс трябва да се търси и да не се забравя, че яденето не е самоцел, а средство за поддържане на живота, който има своя основна и конкретна цел.

Затова качеството въздържание е особено ценно за хората с по-земни енергии.

Разбира се, не става въпрос само за физическа храна, ами и за емоции, чувства, забавления, преживявания.

Силно естетическо чувство, усет за формите, хармонията, красотата, съчетанието на цветовете, материите.

Красотата проявена на физически план, внедрена във формите. Например интериорният дизайн е нещо такова, както всички приложни изкуства.

автор: Боряна Делчева, източник: Слънцето в 12-те зодиакални знака

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: В света на Телеца материалното и духовното са неразривно свързани