.

Представителите на зодия Телец /21 април – 20 май/ имат постоянен характер.

И както Слънцето се изкачва по небето, за да огрее Земята, така и при тях практичността и материалното вземат превес над подсъзнанието и въображението.

Те са общителни, топли, приветливи и са привърженици на здравословния начин на живот.

След блясъка на Овена, който символизира първите признаци на пролетта, идва Телецът, а с него и същинската част на сезона.

Пъпките вече са разцъфнали, дърветата са се разлистили – природата е с изцяло нов облик.

Представителите на този зодиакален знак са здраво стъпили на земята и въпреки че често се ръководят от своите чувства, те запазват своята практичност.

Освен това те са търпеливи и устойчиви и постоянно се стремят да постигат поставените цели.

Телците действат бавно, тъй като умът им не може да се ангажира с няколко неща наведнъж, а ги подрежда едно след друго.

Чувствени същества с арогантни желания. Те претендират, че са най-преданите любовници от всички зодиакални знаци. Любовта е като музика за тях.

Символично изображение на знака

В Телеца виждаме много от дивата природа, мъжествеността и мъжкия образ, но той е много повече от разярен бик.

Не забравяйте, че все пак е подкрепян от две женски противоположности – чувствената Венера, символ на удоволствие и желание, и Луната.

Митологията, свързана със зодиакалния знак на Телеца, е богата и води началото си от бог Дионис, син на Юпитер, един вечен юноша с глава на бик, който е бог на растителността, виното, плодовете и смяната на сезоните, а също така е носител и на радостта.

Той е символ на саможертва. Мистериите на Митра въплъщават жертвата на бик, чийто гърло е било прерязано, а от разлятата кръв са се родили растения и животни.

Мъжът Телец

Той обикновено е малък и компактен човек. Е, има и високи представители на зодията, които в повечето случаи са с големи вратове и чиято сила се крие в горната част на тялото.

Вие рядко ще видите мъжът Телец да тича – той върви спокойно, с типичния за него блясък в очите.

Обича да се шегува, смее и забавлява в компанията на други хора. Инатът е както негова силна страна, така и негов недостатък.

В живота

Когато става въпрос за бизнес, той безспорно е практичен и рядко се влияе от проблемите на други хора, но всеки път, когато собствените му интереси са изложени на риск, той е търпелив и упорит.

Може да стане отличен търговец или банкер, да се развива в селскостопанската дейност, ресторантьорството или хотелиерството.

Неговата любов към природата може да прерасне в агрономство или градинарство.

Повлиян от Венера и от своя артистичен талант, мъжът Телец рисува, вае, пее, танцува и не се страхува да изразява многото си таланти.

В любовта

Дами, отървете се от всички предубеждения относно мъжа Телец.

Той проявява изненадващо голямо въображение в любовта.

В младежките си години залага на свободния си дух, но в един момент ще се успокои и ще си построи свой собствен дом, в който да отглежда децата си – минимум две, а по-вероятно е да са три.

Той не бърза в любовта, както и във всичко останало. Телецът ще направи своя избор и ще разкрие изцяло сърцето си пред обичаната от него жена.

Бързо може да прояви собственическо отношение и ревност, като ласкателството в началото може да стане задушаващо за неговата половинка.

Ако каже „Обичам те“, това е за цял живот.

Жената Телец

Тя е много женствена, винаги гримирана и с хубав парфюм, добре оформена коса и поддържан маникюр.

Рядко ще видите по нея петно или кичур коса, който не си е на мястото.

Ниска или висока, кестенява или руса, слаба или закръглена, жената Телец се превръща в истинско очарование, когато стане въпрос за привличане и съблазън. Малцина мъже могат да й устоят.

Все пак има по-труден характер от мъжа Телец, тъй като е отмъстителна, но въпреки това умее да привлича хората към себе си.

Тя ще ви покани на вечеря и ще купонясвате цяла нощ, но имайте предвид, че проявява голям апетит към парите и материалните блага – препълнен гардероб, дебела банкова сметка и купища бижута.

В живота

Жената Телец притежава много артистични таланти – има хубав глас и танцува невероятно.

Тя може да притежава свой собствен бутик, фризьорски или козметичен салон.

Уменията й да продава собствената си красота могат да я направят известен модел или актриса.

Тя е много разумна и поема отговорност във всеки един момент, въпреки крехкия си вид.

В любовта

Жената Телец проявява търпение и притежава страст, но понякога се примирява с неща, които не са й по вкуса.

Слабата й страна е, че не може да живее без мъж до себе си. Тя има нужда да усеща мъжките очи върху себе си, за да се чувства жива.

Ревнива и властна, тя никога не се примирява с изневярата, но в името на децата е склонна да не предприема драстични промени.

Тя е влюбена в дома и семейството си, така че разводът е малко вероятен.

Обожава приятелите си.