.

Наполеон Хил е американски журналист, юрист и писател на книги за самопомощ. Най-известната му книга е „Мисли и забогатявай“ , която излиза през 1937 година и е сред 10-те най-продавани книги на всички времена.

През 1953 г. Хил се запознава с Уилям К. Стоун, който също се занимавал с психологията на отношенията и социална философия.

Заедно двамата създали „Академия за лични постижения“. Дълго време Хил преподава в академията, но нито за минута не спира своите научни изследвания. В книгите си представя все нови и нови идеи.

Наполеон Хил е пример за ефективността на създадената от него формула за успех, постигайки невероятен успех и печелейки милиони долари. Той става учител и наставник за много бизнесмени и политици.

Никой не може да постигне траен успех, докато не потърси истинските причини за всички свои грешки в огледалото.

Не можете да придобиете сила в своята среда, нито да постигнете какъвто и да било траен успех в едно значимо начинание, докато не станете достатъчно голям да поемате вината за собствените си грешки и неуспехи.

Човек е наполовина победен в момента, в който започне да се самосъжалява или да търси оправдания за своите недостатъци.

Търсете съвета на хора, които ще ви кажат истината за самите вас, дори да ви заболи. Хвалбите и ласкателствата няма да ви донесат усъвършенстването, от което се нуждаете.

Ако трябва да оклеветите някого, не говорете, а запишете това, което искате да кажете, но го запишете върху пясъка, и то по-близо до вълните!

Не се страхувайте от малко опозиция. Помнете, че „платната на успеха“ се издуват, когато корабът плава срещу вятъра на изпитанията, а не обратно.

Работете повече и по-качествено, отколкото ви плащат, и скоро ще установите, че ви плащат повече, отколкото давате в работата си, защото е влязъл в действие „Законът за нарастващата възвръщаемост“.

Ако не вярвате в сътрудничеството, погледнете какво става с един автомобил, когато едно от колелата му се откачи.

Никога досега в световната история не е имало толкова много благоприятни възможности за онзи, който е готов да даде, преди да получи, както в наше време.

Помнете, че ако не сте в състояние да вършите велики дела, можете да вършите дребни неща по велик начин.

Победителят никога не се отказва. Отказалият се никога не побеждава. Ако можете да бягате, дори след като сте разбрали, че губите състезанието, без да обвинявате за загубата някого другиго, значи имате блестящи перспективи да постигнете успех в живота.

Една добра енциклопедия съдържа почти всички факти, известни на света, но те са безполезни като пясъчни дюни, ако не бъдат систематизирани и впрегнати в действие.

Нито една позиция в живота не може да бъде сигурна и нито едно постижение – трайно, ако не са изградени върху истина и справедливост.

Не казвайте на света, на какво сте способни. Покажете му го.

Всеки може да започне, малцина обаче успяват да завършат започнатото.

Всеки ред, който човек пише, всяка дума, която произнася, всяко действие, което предприема, разкриват тайната на съкровеното, което крие в сърцето си, изповедта, от която той не може да се откаже.

Нито един човек на света не е успял да постигне нещо голямо и значимо, без да се е озовал в един или друг момент поне с единия крак над пропастта.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Който не рискува, събира трохите от чуждия обяд – НАПОЛЕОН ХИЛ