Тя е безспорно една от най-чаровните актриси в Холивуд. Умее да играе и тъжни, и смешни роли. Та кой не я помни от филмите „Смъртта ѝ прилича“, „Клуб „Първа съпруга“, „Птица върху жица“, „Зад борда“, „Мръсна игра“, „Обрати“

Годли Хоун е актриса, режисьор и продуцент, носителка на „Оскар“ с кинодебюта си „Кактус“. Освен това е известна с една от най-дълготрайните любовни връзки в Холивуд.

С Кърт Ръсел се запознават през 1968 на снимачната площадка, но не започват връзката си веднага заради разликата във възрастта – тогава Ръсел е на 16, а Хоун на 21. Събират се през 1984 на снимките на „Swing Shift“ и оттогава не са се разделяли. Заедно са отгледали три деца, а наскоро, отново заедно, получиха своите звезди на Алеята на славата.

Защо просто да не поживеем за мига, особено ако ритъмът му е правилен?

Ключът е да се научиш да уважаваш и да почиташ усложненията в живота на другите хора.

Много често срещаме съдбата си, именно по пътя, по който сме тръгнали, опитвайки се да я избегнем.

Усмивката, която даваш, е усмивката, която ще получиш.

Била съм свидетел на размекването и на най-коравите сърца с най-обикновена усмивка.

Ако успееш да се смееш над своите слабости, можеш да продължиш спокойно напред. Комедията събаря стени. Отваря хората. А ако си наистина добър, можеш да запълниш тези отвори в душите им с нещо позитивно. И така да се бориш срещу грозотата в света.

Чудесата се намират в светлината на нашите очи. Без тях, очите ни стават мрачни и стари.

Когато навърших 50, започнах да се чувствам като динозавър. Не бих се изненадала, ако някой млад журналист ме попита дали помня как Везувий засипва с лава Помпей.

Не ям много. Мисля, че хората преяждаме. Пия много сокове като цяло, не слагам много храна в стомаха си и не смесвам прекалено много храните.

Бракът не е вълшебна съставка за трайна любов.

Мисля си, че до голяма степен това е нарцисизъм, спосолността на мъжете да си мислят, че те са непобедими и могат да си правят каквото си поискат и когато си поискат.

Върнете се към красивите спомени. Всеки има такива. Припомнете си някои от най-щастливите моменти в живота си, като раждането на дете, сватбения ден, получаване на мечтаната работа и т. н. Припомнете си и безкрайната радост, онова необикновено усещане, което сякаш ви е дало крила. Сега вземете лист и хартия и опишете с няколко думи това, което циркулира в тялото ви. Хубаво е, нали, и се усмихвате.

Свържете се отново със себе си. Отново вземете лист хартия и пишете за времето, когато сте се чувствали привлекателна, жизнена и успешна. С годините и натовареното ежедневие, сякаш губим част от чувството за жизненост. Запишете това, което ви е карало да се чувствате жени в истинския смисъл на думата. Спомняйки си това, ще можете да преоткриете истинското си Аз.

Преоткрийте радостта. Схващането, че материалните придобивки ни даряват щастие е погрешно. Фокусирайте вниманието си към последните преживявания, които не включват материални неща. Дават ли ви неограничена радост? Тогава ги търсете.

Поканете блаженството. Потърсете стара снимка от вашето детство, живописна снимка или такава, която ви кара да се чувствате доволни. Опишете чувството, когато я гледате, дори може да напишете кратък разказ за преживяното.

с Ингрид Бергман

с Мел Гибсън

със Стив Мартин

с Мерил Стрийп

с Джулия Робъртс и Гуинет Полтроу

с дъщеря си Кейт Хъдзън

редактор: Сияна Велева

Вижте още: Ако смяташ да си купиш три шапки, първо си отгледай още глави – МЕЛ ГИБСЪН

Страхът е в сърцевината на всеки избор, който правим – ДЖОДИ ФОСТЪР

Преобразувайте егото си в Любов – РИЧЪРД ГИЪР