Дванайсетгодишният Феликс живее безметежно с майка си – прекрасната Фату, която държи малкото уютно бистро „На бачкане“.

Забавните и колоритни постоянни посетители са неговото семейство – всезнаещият г-н Софронидес, мъжкараните Белот и Ребелот, дребната азиатка Тран с кучето си Господин, човекът-речник Робер Ларус

Но попаднала в бюрократичен капан, Фату затъва в депресия, за която няма лек. Тя, която е била въплъщение на щастието, вече е само безжизнена сянка.

За да я спаси, Феликс я повежда с помощта на красивия си баща – морския капитан Сент Еспри, на пътуване, което ще ги отведе до невидимите извори на духовни сили. Къде се крият те и ще върнат ли силите за живот на майка му?

Ерик-Еманюел Шмит отново предлага шедьовър на дълбоко поетичния духовен размисъл и завладяващата любовна песен на един син за неговата майка.

„Феликс и невидимият извор“ е част от цикъла „Кръговратът на незримото“.

Писател, сценарист, драматург и режисьор, Ерик-Еманюел Шмит е обявен за един от петнадесетте най-четени автори в световен мащаб.

Произведенията му са преведени на повече от 40 езика, а книгите му са публикувани в над 50 страни. Носител е на редица награди, като една от най-престижните сред тях е призът „Гонкур“ (2010).

Издателство Ера

Дата на издаване: 7 май 2019 г.
Цена: 12.00 лв.
Брой страници: 136
Формат: 13×20 см
ISBN: 978-954-389-520-5