.

🐑 ОВЕН

През тази седмица липсата на психологическа гъвкавост може да се окаже проблем. Помнете, че не можете да се справяте с проблемите си за сметка на другите хора.

Някой ще ви ядоса и е добре внимателно да обмислите гледната точка на човека, за да разберете дали все в нея не се съдържат истини, които не можете да приемете.

Ако случаят не е такъв, ако въпросната личност съвсем самоцелно си „играе с нервите ви“, е добре да прекратите по-нататъшно взаимодействие.

🐂 ТЕЛЕЦ

През тази седмица ще се чувствате по-унили от обичайното. Хубаво е да не се опитвате да бягате от потискащите чувства, а да се усамотите и да се опитате да разберете какво ги поражда.

Не оставяйте това, което е на повърхността да ви заблуди. Много по-дълбоки неща ви тревожат и ако не успеете да ги проумеете, състоянието ви може да се задълбочи.

Най-добрият начин да предпазите себе си е да се вгледате по-дълбоко в собствената си личност, решенията, които вземате и взаимоотношенията си с околните и да прецените какво е по силите ви да промените към по-добро.

👬 БЛИЗНАЦИ

Ако прахосвате времето и енергията си за дребните неща, няма да ви остане място за същинските, за тези, които са ви важни.

Обръщайте внимание на нещата, които са от съществено значение за благополучието ви.

През тази седмица ще е по-добре за вас, ако започнете да се вслушвате в това, което имат да кажат хората, чиято лична философия не пасва на вашата, ако не за друго, поне за да обогатите собствените си възприятия относно проблемите, пред които ще се изправите.

🦀 РАК

През тази седмица настроението ви ще се подобри, но само ако престанете да се самосъжалявате за неща, отдавна отминали.

Не оставяйте миналото да ви обсебва, тъй като имате достатъчно проблеми, с които трябва да се справите в настоящото. И ще се справите успешно, ако се фокусирате върху тях, вместо да си пилеете времето в опити да поправите непоправимото.

Животът не е детска градина , пълна с играчки, джунджурии, бонбони и близалки. Не забравяйте, че да се поставяте на мястото на другия е морален императив. 

🦁 ЛЪВ

Най-големият ви недостатък е, че сте страшно загрижени за околните; при вас няма средно положение – вие или се хвърляте на врата им, защото ги обичате искрено, или се спускате да им прережете гърлото, в случай че се окажат непоправими.

Хубаво е да преразгледате поведението си и поне да се опитате да разберете какво го поражда, и стъпка по стъпка да се опитате да го балансирате.

През тази седмица е добре да помните, че да имаш остър като жило език не е същото като да имаш чувство за хумор.

👩‍🦰 ДЕВА

През тази седмица ще ви „изяжда“ желанието да промените другите. Често срещаният ви стремеж да поправите ближния, да „облагородите“ съпруга или съпругата, да моделирате детето или да промените брат си, вместо да ги оставите да си живеят такива, каквото са, ще ви изиграе много лоша шега.

Напоследък се интересувате много повече от другите, отколкото от себе си. Искате да спасите душата им, да ги избавите от греховете и грешките, от тютюнопушеното, от вярата или безверието, да ги излекувате от лошите хранителни навици, от пиенето или от неправилните им политически възгледи.

Използвайте тази седмица за преценка дали това е най-добрата стратегия за взаимодействие с околните!

⚖️ ВЕЗНИ

Крайно нелюбящо е да използваш друго човешко същество. Дръжте тази мисъл в главата си през тази седмица и внимателно се вглеждайте във взаимоотношенията си с другите, за забележите понякога скритите моменти, когато бивате използвани или пък вие използвате някой друг.

Никой не харесва някой да има власт над него, никой не обича да бъде зависим, защото зависимостта убива свободата.

Помнете, че всъщност зрелият човек никога не пада в клопката на любовта – той се издига.

🦂 СКОРПИОН

Не можеш да обичаш някого с тайната надежда, че той един ден ще се промени. Трябва да обичаш човека до теб такъв, какъвто е. През тази седмица е добре да помислите дали изобщо умеете да приемате любимите си хора с всичките им недостатъци.

Когато хората не могат да открият безкористна поддръжка от страна на себеподобните, те се обезкуражават. Но за да получиш, трябва да дадеш. Постарайте се взаимоотношенията ви с другите да бъдат реципрочни!

Ако смятате себе си за широкоскроени, знайте, че най-правилният и директен начин да оборите нечии погрешни схващания би бил като изложите релевантни факти, а не като атакувате личността на другия.

🏹 СТРЕЛЕЦ

Вашите ирационалност и догматизъм не биха били нещо толкова лошо и вредно, ако се балансираха с известна степен на скромност и вглеждане в себе си. Използвайте седмицата, за да преразгледате представи, които имате за собствените си умения и качества. Преценете кои от тях са нереални и преувеличени.

По ирония на съдбата, най-глупавите сред нас са най-самоуверените. Хората са склонни да определят един и същи тип егоистично поведение като много по-несправедливо и неправилно, ако е предприето от друг, а не от самите тях.

Много по-често сме шокирани от грубите постъпки на непознати хора, отколкото от същите, извършени от приятели или от нас самите. Вгледайте се в себе си, за да откриете дали не постъпвате и вие по този начин в определени ситуации.

🐏 КОЗИРОГ

През тази седмица умът ви ще е зает предимно с проблеми от финансово естество. Съзнанието ви постоянно ще се оглежда кое не е наред или би могло да се обърка в дадена ситуация. 

Ще ви помогне ако осъзнаете, че вие носите отговорност за всичко, което се случва в живота им, въпреки външните обстоятелства.

Липсва ви самоувереност, вяра в собствените ви възможности. Живеете с нагласата, че ако нещо не стане от раз, следващият път ще е още по-лошо, направо катастрофа. Отървете се от това мислене. В него няма нищо рационално. Посрещнете проблемите с увереност, вместо да се вайкате и да се криете като мишка.

💦 ВОДОЛЕЙ

За да успее финансово, човек трябва да направи нещо. И щом е проявил необходимото мъжество и решителност, започват да се случват и разни „невероятни” неща. Използвайте тази седмица да обмислите всички варианти, които имате, за да подобрите финансовото си положение през следващата година.

Сега е моментът за размисъл, за планиране. Оставете взаимоотношенията с околните на заден план и се състредоточете в знанията и уменията, които имате, за да подобрите материалния си статус в бъдеще.

Всичко, в което се фокусираш, се разширява и увеличава, затова фокусирайте се във възможностите си, а не в препятствията.

🐟 РИБИ

Понякога съвсем сродни души се разминават, защото ги мързи да намерят две подходящи думи и да постигнат общ език. Те са готови да се изоставят, вместо да се предизвикват и да откриват какво седи зад баналните им любезности, зад недоволството им. 

Използвайте тази седмица за размисъл относно миналите си любовни провали, за да разберете дали те не се дължат по-скоро на някакъв вид мързел да изгладите неразбирателствата и да поправите проблемите. Направете това, за да не търпите подобни провали в бъдеще.

Възможно е през тази седмица да срещнете човек, който си струва усилията.