.

Когато човек си прощава за неправилните постъпки и грешки и е по-снизходителен към себе си, той се успокоява и мозъкът превключва към анализ на случилото се.

Така по-бързо се излиза от ситуацията и в същото време се увеличава личната отговорност. А това е най-добрият начин човек да се върне на правилния път и да се справя с волевите си предизвикателства. Това е най-важният урок, който трябва да усвоят Девите през 2021 година.

Хороскопът за 2021 година съветва Девите през тази година да наберат такова темпо, че да изпреварят всички проблеми и конкуренти, а също и съперниците в личния си живот. Но с максимална деликатност.

В личния живот борба не е необходима. Научете се да се разкривате и да позволите на другите да ви видят такива, каквито сте – несъвършени по хиляди начини, слаби, неразумни и с огромен запас от недостатъци, но въпреки това заслужаващи обич.

Става дума за осъзнаването, че животът ви става пълноценен не с постиженията, а с умението да общувате задълбочено и честно с хората около вас и с всеотдайния стремеж да създадете един по-хубав свят със своята доброта и смелост.

Гответе се за промени в творческата сфера, вгледайте се в себе си и открийте талантите си. Това ще бъде много полезно за саморазвитие и набиране на популярност. Непоколебимата ви воля за живот и природният ви оптимизъм ще ви доведат до ярки открития. И не само в работата, но и в любовта.

Едно от най-хубавите неща в живота е да изоставите пътя, по който другите смятат, че трябва да вървите, и да поемете в посоката, в която ви теглят сърцето и душата.

Ако позволите на другите да ви казват как да живеете, те винаги ще го правят. Затова не им позволявайте! Заемете мястото, което ви се полага! Извисете глас! Запейте своя песен! Това е вашият шанс да начертаете или да преначертаете за себе си един вълнуващ живот през 2021 година.

През тази година ще откриете в себе си „спящи“ таланти и ще учудите себе си със собствените си постижения.

Незабавно премахнете всичко, което пречи на реализирането на плановете ви. Думата „не“ превърнете в скалпела, чрез който да прекроите живота си, разрязвайки деликатната тъкан между това, което трябва да си отиде, и онова, което искате да остане.

Мъжът Дева през 2021 година

През тази година ще имате голяма енергия. Благодарение на нея ще постигнете успехи в службата и в личната сфера. Ще можете да завоювате сърцето на всяка красавица и всяка умница, ако приложите мъничко романтизъм.

Девите винаги са се отличавали с практичен подход към всичко с което се заемат. През 2021 година ще ви бъдат необходими качества, като прозорливост, пресметливост и дори доза авантюризъм.

Резервите от воля са ограничени и не бива да забравяте това, особено в моменти когато ви обхванат грандиозни амбиции или пък се опитвате да изкорените всички свои вредни навици изведнъж и завинаги. Или както се казва в известната поговорка, „бавно върви, далеч ще стигнеш“.

Но има и добра новина: тези резерви могат да бъдат увеличени, ако се заемете целенасочено да тренирате силата на волята си.

Не отхвърляйте съветите на приятелите и деловите партньори, те ще се окажат много резултатни. По-малко спорете с началството, ценете местоработата си. В края на годината всичко ще бъде възнаградено – ще получите нова позиция.

Създайте си правило да свършите дадено нещо в момента, в който в мислите ви започне да се прокрадва идеята да го отложите! Нашият мозък е истински майстор в измислянето на оправдания и уговорки.

Научете се да контролирате своето настроение, това ще се отрази великолепно на отношенията с хората. Винаги помнете – И това ще мине!

Жената Дева през 2021 година

Хороскопът за 2021 година препоръчва на жените Деви да се променят леко и вътрешно, и външно.

Когато гледате на живота като изпълнен само с приятни преживявания – тогава случаите на неизбежен душевен дискомфорт се преживяват като фатални.

Как да си помогнете: Осъзнайте, че наличието на временен емоционален дискомфорт е нормална част от живота на всеки и че продуктивните и творчески решения в такъв момент са най-доброто, с което можем да го преодолеем.

Жените Деви знаят как да боравят с пари, но през 2021 година ще започнат да ги пилеят. Защо сте така щедри? Постарайте се да спестявате, станете леко стиснати, особено, ако планирате да прекарате отпуската си на морския бряг или искате да си купите кола, или пък да смените дома си.

2021 година е богата на придобивки, ако сами се погрижите за това.

Хороскопът за 2021 ви съветва да обичате без условия. Да обичаш някого с условието да бъде такъв, какъвто очакваш, или да прави това, което искаш, е манипулация и неуважение към свободата на другия. Обичайте и себе си така!

Силните моменти за Девите

Хороскопът за 2021 година предсказва за Девите успех в кариерата. Не е изключена по-висока длъжност, но само ако проявявате инициатива. Важно е да имате цели и постоянство.

Заемайте се само с тези задачи, които можете да реализирате без свръхнатоварване. Дръжте се самоуверено, бъдете честни, не се заемайте веднага с всичко. Девите може да се заемат с благотворителност, да пожертват част от средствата за болните или нуждаещите се хора.

През 2021 година на Девите им предстои самостоятелно да решават трудни въпроси, засягащи семейството и работата. Ако станете отговорни, няма да си навлечете неприятностите и няма да обремените близките си хора със своите проблеми.

Не поемайте отговорност за развитието на други хора, за техния мироглед и щастие – всеки сам кове своя живот. Всеки има своята карма и лично духовно развитие. Позволете на другите да бъдат други и да минат по собствения си път!

Спазвайте режим, избягвайте противозаконните действията! През 2021 година на първо място трябва да бъде спазването на семейните традиции. Не е изключена самоизолация, за да регулирате творческите и ежедневните въпроси.

Работата и физическото здраве са най-важните фактори за Девите през 2021 година, на тях трябва да обръщате специално внимание. Старайте се да съвместявате приятното с полезното, движете се повече и не игнорирайте сигналите на организма!

Когато прекалено много угаждате и се нагаждате към другите, до степен на обезличаване – това е краен мазохизъм, придружен с фрустрация за „непризнатите усилия и достойнства“. Тогава депресията придобива значението на: „гневен съм, защото съм неудовлетворен; и – чувствай се виновен, че съм зле“.

Как да си помогнете: Да правите неща за себе си, без вина и със съзнанието, че това нито наранява, нито ощетява другите.

Хороскопът за 2021 година препоръчва на Девите да се погрижат не само за себе си, но и за близките си хора, а също и за домашните любимци.

При Девите ще се появи възможност да си намерят работа, която наистина им е на сърцето, което е много важно за психическото им здраве. Стига сте се занимавали с това, което не носи добър ефект! 

Когато сте прекалено амбициозни и насочени към високи постижения – тогава всяка крачка назад се преживява като катастрофа, а провалът – като нещо непоправимо.

Как да си помогнете: Преразгледайте амбициите си – може би някои от тях са нереалистични, а и знайте, че от един „провал“ може да научим много повече, отколкото от успеха.

От какво да се пазите?

Учете се да говорите по-малко. Непрекъснатото бърборене разпилява енергията, особено когато е подхранено и с емоции.

Изпробвайте следната техника: когато в живота ви се случи нещо важно, не разказвайте на никого, дори и да изпитвате крещяща нужда от това. Така ще съхраните в себе си силата и енергията на случилото се.

По същия начин, когато някой друг ви въвлича в своята история, запазете спокойствие и не позволявайте да бъдете въвлечени в чуждите емоции.

Трябва да забравите пътя към миналото и да се заемете с нови проекти. Няма да е лошо да се запишете да учите или да посещавате курсове за повишаване на квалификацията. С търпение и труд всичко се постига, а вие можете и двете. 

Хороскопът за 2021 година не препоръчва на Девите да „прескачат“ от едно място на друго. По този начин само пилеете време и енергия. Опитайте се да постигнете желаното там, където се намирате. Особено, ако на това място сте повече от година. 

Не се откъсвайте от истинската си същност! Опознайте я така, както познавате в дълбочина любим човек, както познавате детето си – с всеки нюанс на плача му, с всяка луничка на лицето му, с всяко предпочитание.

Бъдете внимателни на пътя, ако отскоро шофирате. Всичко, което е свързано с екстремност, трябва много внимателно да бъде премисляно.

Отнасяйте се по-осъзнато към тялото си. Често му давайте възможност да се отпуска и отпочива – тогава енергията в него ще се движи по правилния начин.

Не се вкопчвайте в нищо – нито в хора, нито във вещи. Ако нещо си е отишло, значи това е било необходимо на вселената, но най-вече – на вас. Вашата личност може да се държи за нещо, което счита за жизнено важно, но душата ви знае най-добре от какво се нуждаете.

ОВЕН                 ТЕЛЕЦ         БЛИЗНАЦИ         РАК

ЛЪВ                 ДЕВА           ВЕЗНИ               СКОРПИОН

СТРЕЛЕЦ              КОЗИРОГ        ВОДОЛЕЙ          РИБИ